Jeg kjenner at jeg har behov for skikkelig fargerik mat nå på vinteren! Når fargene absolutt ikke er tilstede utenfor vinduet mitt. Da må jeg i det minste få fargene inn i maten.

Hermetiske tomater er bestandig et sikkerstikk for å få opp sommertemperaturen hele året. Tomatene er plassert i boksen akkurat når de er på sitt aller mest solmodne. Herlig!

Dette er perfekt familiemiddag på en hvilken som helst dag!

Laks i tomatsaus

Dette trenger du for å lage laks i tomatsaus til 4 personer
3 fedd hvitløk
1 sjalottløk
1 selleristilk
1 ss olivenolje
1 ts salt
nykvernet pepper
2 ts tørket oregano
1 ts gurkemeie
2 bokser finhakket, hermetisk tomat
1 laurbærblad
½ squash
½ brokkoli
½ blomkål
700 g laks
ca. 20 oliven

pastasløyfer eller en annen pasta til servering

Finhakk hvitløkfeddene, sjalottløken og selleristilken og ha det i en stekepanne med høye kanter sammen med olivenoljen, salt og pepper. La det surre på forholdsvis svak varme i 3-4 minutter. Rør inn halvparten av oreganoen og all gurkemeien før du har i tomatene og laurbærbladet. Kok opp og la det småkoke i 10 minutter.

Mens dette koker, deler du squashen i terninger og brokkolien og blomkålen i små buketter. Fisken deler du i mindre biter og drysser salt, pepper og resten av oreganoen over.

Ha alt dette oppi stekepanna. Legg over et lokk og la det putre i ca. 10 minutter til du ser at fisken er ferdig. Hvor lang tid dette tar avhenger av hvor store fiskebiter du har og hvor kald fisken var da du la den oppi.

Dryss over olivenene like før fisken er ferdig.

Kok pastaen i godt saltet vann og server til!

Laks i tomatsaus

God middag!

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *