Sashimisalat med ponzu

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Sashimisalat med ponzu

Tenk at så enkel mat kan være så utrolig god! Og fantastisk fargerik! Jeg elsker mat som dette og det vet jeg at det er mange av dere som gjør også. Sashimi er jo virkelig noe av det enkleste man kan lage av mat. Kjøp ponzu ferdig på flaske eller lag den selv på to strakser.

Ponzu er en soyasaus som er smakssatt med riseddik og sitron, og som er helt perfekt å bruke som dippingsaus til sashimi og som salatdressing. Ponzu er også kjempefin å bruke som salatdressing. Da tilsetter jeg en god olivenolje og masse nykvernet pepper i tillegg. Smashing!

Oppskrift på sashimisalat med ponzusaus

Sushirisen
400 g sushiris
5 ¼ dl vann
1 ½ ts salt
3 ss riseddik
1 ss sukker

Sashimisalaten
600 g lakseloin av sushikvalitet
1 mango
2 avokadoer
litt blandet salat
nykvernet pepper
1 ss sesamfrø
koriander

Ponzusaus
½ rød chili
saft av 1 lime eller sitron
1 dl soyasaus
½ dl vann
2 ss riseddik (bruk hvitvinseddik om du ikke får tak i riseddik)
1 ss flytende honning
1 ½ ss sesamfrø

Til servering
syltet ingefær
wasabi

Det eneste som det er litt jobb med, er å tilberede sushirisen ordentlig. bra kokt. Start med å vaske den godt! Ha den i en bolle og hell over nok kaldt vann til at det dekker godt. Vask den. Hell den over i et dørslag og la vannet renne av. Gjenta prosessen 3–4 ganger helt til vannet forblir blankt og gjennomsiktig. Ha så risen i en kasserolle sammen med 5 ¼ dl vann og kok opp. Skru umiddelbart ned varmen slik at vannet akkurat koker. Ha på lokket og la det være helt tett mens du koker.

Kok risen i 13 minutter. Ta kasserollen bort fra varmen og la kasserollen stå i 10 minutter til. Hele tiden mens lokket er pent plassert på kasserollen.

I mellomtiden blander du sammen riseddik og sukker i en bolle. Hell risen over på et stort fat og fordel den utover. Hell eddikblandingen over og bland det sammen. La risen avkjøles til romtemperatur.

Finhakk chilien til ponzusausen, med eller uten frø. Jeg bruker å ta dem med. Ha det i en bolle sammen med limesaften og resten av ingrediensene. Rør det sammen til honningen er oppløst. Ferdig!

Her har jeg laget porsjonsfat, og laget klassisk bolleform på risen. Smør ut bitte litt olje i en liten bolle og press i ris. Hvelv den over på en tallerken. Skjær laksen, mangoen og avokadoen i tynne skiver og fordel det over og rundt risen. Legg på syltet ingefær og en skvis med wasabi. Plasser en liten skål med Kikkoman Ponzu på fatet og dryss over sesamfrøene.

Kos deg!

 

2 kommentarer til “Sashimisalat med ponzu”

  1. Ser nydelg ut! Den nye soyasausen må prøves.
    Takk for herlig inspirasjon.
    Leter alltid etter gode ideer til retter som egner seg for turbruk for hele familien, og hverdags.
    Klem solvor
    19topper.blog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon