Tenk at så enkel mat kan være så utrolig god! Og fantastisk fargerik! Jeg elsker mat som dette og det vet jeg at det er mange av dere som gjør også. Sashimi er jo virkelig noe av det enkleste man kan lage av mat, og nå har altså Kikkoman endelig kommet med en ferdig PONZU på flaske her i Norge!

Ponzu er en soyasaus som er smakssatt med riseddik og sitron, og som er helt perfekt å bruke som dippingsaus til sashimi og som salatdressing. Når jeg bruker den som salatdressing, tilsetter jeg en god olivenolje og masse nykvernet pepper i tillegg. Smashing! Se etter flasken neste gang du er i butikken!

Har du prøvd å smakssetter kjøttkaker med Kikkoman soyasaus? Det blir kjempegodt, og du finner oppskriften på det her!

Kjøp inn fersk laksefilet, en mango, to avokadoer og syltet ingefær – i tillegg til ponzu-flasken, så er middagen så godt som klar!

PS! Du får kjøpt Kikkoman Ponzu i Meny, Spar, Coop Prix, Coop Mega, Obs!, de største Kiwi-butikkene og på Bunnpris.

Oppskrift på sashimisalat med ponzu

Sushirisen
400 g sushiris
5 ¼ dl vann
1 ½ ts salt
3 ss riseddik
1 ss sukker

Sashimisalaten
600 g lakseloin av sushikvalitet
1 mango
2 avokadoer
litt blandet salat
nykvernet pepper
1 ss sesamfrø
koriander

Til servering
syltet ingefær
Kikkoman Ponzu
wasabi

Det eneste som det er litt jobb med, er å tilberede sushirisen ordentlig. bra kokt. Start med å vaske den godt! Ha den i en bolle og hell over nok kaldt vann til at det dekker godt. Vask den. Hell den over i et dørslag og la vannet renne av. Gjenta prosessen 3–4 ganger helt til vannet forblir blankt og gjennomsiktig. Ha så risen i en kasserolle sammen med 5 ¼ dl vann og kok opp. Skru umiddelbart ned varmen slik at vannet akkurat koker. Ha på lokket og la det være helt tett mens du koker.

Kok risen i 13 minutter. Ta kasserollen bort fra varmen og la kasserollen stå i 10 minutter til. Hele tiden mens lokket er pent plassert på kasserollen.

I mellomtiden blander du sammen riseddik og sukker i en bolle. Hell risen over på et stort fat og fordel den utover. Hell eddikblandingen over og bland det sammen. La risen avkjøles til romtemperatur.

Her har jeg laget porsjonsfat, og laget klassisk bolleform på risen. Smør ut bitte litt olje i en liten bolle og press i ris. Hvelv den over på en tallerken. Skjær laksen, mangoen og avokadoen i tynne skiver og fordel det over og rundt risen. Legg på syltet ingefær og en skvis med wasabi. Plasser en liten skål med Kikkoman Ponzu på fatet og dryss over sesamfrøene.

Kos deg!

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Haugen-Gruppen som er importører av blant annet Kikkoman til Norge. 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

  1. Ser nydelg ut! Den nye soyasausen må prøves.
    Takk for herlig inspirasjon.
    Leter alltid etter gode ideer til retter som egner seg for turbruk for hele familien, og hverdags.
    Klem solvor
    19topper.blog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *