Skrei med paprika og oliven
Sjekk ut de fargene da! Man kan jo bli mo i knærne av mindre! Ha ha ha! Smakene står i stil med fargene, så her er det duket for smaksfest!
På senvinteren når skreien er å finne i butikkene – eller i havet for dere som er ute å fisker selv – er det bare å kose seg mest mulig med kritthvit, flakete skrei.
Når skreien ikke er i sesong, kan du selvfølgelig bytte ut skreien med vanlig torsk!
LES MER: Sånn lager du GRØNNSALATEN SOM KAN SERVERES TIL ALT!
Kanskje dette kan bli en ny familiefavoritt? Hva tror du om det?

Ingredienser
Fiskepanne med skrei, paprika og oliven
1 gul paprika
1 grønn paprika
4 ss olivenolje
1 ts salt
0.5 ts nykvernet pepper
15 greiner persille
50 g grønne oliven
1 fedd hvitløk
1 ts balsamicoeddik
600 g skreifilet
Til servering
salat
kokte poteter
Slik gjør du
Sett stekeovnen på 200 grader varmluft.
Fjern kjernehusene på paprikaene før du skjærer dem i tynne staver. Ha dem i en ildfast form sammen med 2 ss av olivenoljen og halvparten av saltet og pepperen.
Sett formen i stekeovnen og stek i 18-20 minutter, til paprikaen begynner å bli myk.
I mellotiden gjør du klart resten.
Finhakk persillen og olivenene, og riv hvitløkfeddet på den fine siden av rivjernet eller press det med en hvitløkpresse. Ha det i en liten bolle sammen med resten av olivenoljen, saltet, pepperen og balsamicoeddiken. Rør det sammen. Her bruker jeg en blank balsamico, men du også også bruke en som er litt mørkere i fargen. Og har du ikke det, kan du bruke en eplecidereddik.
Del skreien i 4 like store biter.
Ta den ildfaste formen ut av stekeovnen og skru samtidig opp varmen til 230 grader.
Lag plass for fiskestykkene i formen og legg dem i. Fordel persille- og olivenblandingen over fisken før du setter formen tilbake i ovnen.
Stek videre i 6-8 minutter, til du ser at torsken begynner å flake seg. Det er bedre å ta den ut bittelitt for tidlig enn for sent, for da kan torsken lett bli litt tørr.
Server kokte poteter og en grønnsalat til skreien.
God middag!


