Skrei med paprika og oliven

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 40 minutter

Porsjoner: 4

Skrei med paprika og oliven

Sjekk ut de fargene da! Man kan jo bli mo i knærne av mindre! Ha ha ha! Smakene står i stil med fargene, så her er det duket for smaksfest!

På senvinteren når skreien er å finne i butikkene – eller i havet for dere som er ute å fisker selv – er det bare å kose seg mest mulig med kritthvit, flakete skrei.

Når skreien ikke er i sesong, kan du selvfølgelig bytte ut skreien med vanlig torsk!

LES MER: Sånn lager du GRØNNSALATEN SOM KAN SERVERES TIL ALT!

Kanskje dette kan bli en ny familiefavoritt? Hva tror du om det?

Ingredienser

Fiskepanne med skrei, paprika og oliven

1 rød paprika
1 gul paprika
1 grønn paprika
4 ss olivenolje
1 ts salt
0.5 ts nykvernet pepper
15 greiner persille
50 g grønne oliven
1 fedd hvitløk
1 ts balsamicoeddik
600 g skreifilet

Til servering
salat
kokte poteter

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 200 grader varmluft.

Fjern kjernehusene på paprikaene før du skjærer dem i tynne staver. Ha dem i en ildfast form sammen med 2 ss av olivenoljen og halvparten av saltet og pepperen.

Sett formen i stekeovnen og stek i 18-20 minutter, til paprikaen begynner å bli myk.

I mellotiden gjør du klart resten.

Finhakk persillen og olivenene, og riv hvitløkfeddet på den fine siden av rivjernet eller press det med en hvitløkpresse. Ha det i en liten bolle sammen med resten av olivenoljen, saltet, pepperen og balsamicoeddiken. Rør det sammen. Her bruker jeg en blank balsamico, men du også også bruke en som er litt mørkere i fargen. Og har du ikke det, kan du bruke en eplecidereddik.

Del skreien i 4 like store biter.

Ta den ildfaste formen ut av stekeovnen og skru samtidig opp varmen til 230 grader.

Lag plass for fiskestykkene i formen og legg dem i. Fordel persille- og olivenblandingen over fisken før du setter formen tilbake i ovnen.

Stek videre i 6-8 minutter, til du ser at torsken begynner å flake seg. Det er bedre å ta den ut bittelitt for tidlig enn for sent, for da kan torsken lett bli litt tørr.

Server kokte poteter og en grønnsalat til skreien.

God middag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Utvikling og Hosting av Sircon