Når du først har funnet deg oppskrift på en grønnsalat som du liker, er den det perfekte utgangspunktet for uendelig mange variasjoner. Hos meg varierer iallfall grønnsalatene ut fra sesong og hva som ser friskt og fristende ut i butikken. Noen ganger ønsker jeg dessuten å ha grønnsalaten skikkelig grønn – med bare grønne ingredienser – mens jeg andre dager kjenner på lysten på en herlig fargerik salat.

Jeg elsker å ha knasende salat til veldig mange middager, og jeg lager det ofte selv på vinteren hvis jeg har kokte eller stekte grønnsaker også. Det er noe med den knasingen av salat som er særdeles fristende.

Når du skal lage en salat, kan du gjerne bruke litt ulike salattyper. Da får du både ulike smaker og du får forskjellig crunsh. Noen salater er dessuten litt mer mettende og tyngre enn andre. Grammene du ser i oppskriften må derfor tas med en liten klype salt 😉

Jeg liker også å servere salat på store fat og ikke i bolle. Salat er jo så vakkert, så jeg vil ha mest mulig av det vakre synet!

Bruk gjerne denne oppskriften akkurat som den er! Og bruk den gjerne som en grunnmur du kan bygge videre på.

Dette synes jeg er skikkelig godt å ha i grønnaslaten min – i tillegg til det som allerede er i oppskriften:
reddik i tynne skiver
fetaost brekt i biter
salatost som ligger i olje
gode soltørkede tomater i olje
tomater i alle mulige farger og fasonger
hermetiske kikerter

Grønnsalaten som kan serveres til alt

tilbehør til 4 personer

1 krispsalat
1 pose, 65 g, babyleaf mix salat
75 g ruccola
1 agurk
½ grønn paprika
2 vårløk
2-3 ss god olivenolje
1 ts flaksalt
nykvernet pepper

Hvis salaten ikke er vasket når du kjøper den, må du starte med å vaske den godt, for ingen liker å få sand mellom tennene når vi spiser salat. Tørk salaten godt enten med en salatspinner eller med en kjøkkenklut.

Riv krispsalaten i mindre biter og fordel den, og de andre salattypene utover et serveringsfat.

Del agurken i to, så i skiver, paprikaen i tynne strimler og vårløken i ringer fordel det over salaten.

Avlutt med noen spiseskjeer god olivenolje, flaksalt og pepper.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *