Mangosalat med glassnudler

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Mangosalat med glassnudler

Har du prøvd glassnudler noen gang? Glassnudler er nesten gjennomsiktige som, nettopp, glass, og er lagd av mungbønner. De har ikke mye smak i seg selv, men tar veldig godt opp smaker fra maten den blir blandet med. Her bruker jeg nudlene i en salat sammen med mango, vårløk og cashewnøtter. Lett og forfriskende syrlig mat!

Synes du mango er trøblete skrelle og dele opp? Med fremgangsmåten jeg beskriver litt lenger ned, får du perfekte mangostrimler!

Mangosalat med glassnudler

(Oppskriften til vårrullene, du ser i bakgrunnen, finner du her, oppskriften på maispannekakene, i forgrunnen, finner du her, og oppskriften til nudelsalaten, helt bak, finner du her.)

Dette trenger du for å lage mangosalat med glasnudler
150 g glassnudler
1 ts salt
1-3 ss fiskesaus (nam pla)
saften av 1 lime
1 ss brunt sukker
½ ts tørkede chilifrø ev. ½ finhakket rød chili
25 g kokos
2–3 vårløk
1 mango
150 g cashewnøtter

Legg glassnudlene og saltet i en bolle og slå nok kokende  vann over til det dekker. La det ligge slik til nudlene er myke. Hell dem over i et dørslag og la dem renne av. Legg dem utover på et fat slik at de avkjøles raskt.

Bland sammen fiskesaus, limesaft, sukker og chilifrø i en bolle og rør til sukkeret løser seg opp. Sett det til side. I enkelte helsekostbutikker får du kjøpt ristede kokosflak/kokoschips og det kan du gjerne bruke. Helt vanlig revet kokos, som du bruker i kaker, er også helt fint. Bruker du det, rister du dem i en tørr stekepanne i noen minutter til de blir brunflekkete. Vårløken deler du i tynne ringer.

Så til mangoen. Det enkleste er å bruke en grønnsaksskreller til å skrelle den. Så legger du den i venstrehånda (hvis du er høyrehendt) og skjærer smale snitt fra topp til bunn av mangoen, helt inn til steinen. Pass på at kniven ikke sklir slik at du skjærer deg inni hånda.

Når du har snittet den veien, skjærer du av tynne skiver slik at strimlene løsner. Skjær tynne skiver helt til du kommer inn til steinen. Gjenta på den andre siden.

Bland sammen alle ingrediensene til salaten og hell dressingen over.

Mangosalat med glassnudler

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon