Tomat- og mozzarellasalat

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 30 minutter

Porsjoner: 4

Tomat- og mozzarellasalat

Tomat- og mozzarellasalat er en av de virkelig store, klassiske sensommersalatene. Solmodne tomater, fersk mozzarella, basilikum og extra virgin olivenolje! Hvilke herlige smakskombinasjoner!

I denne versjonen bruker jeg også grillet paprika. Den gir salaten en ekstra rund og god smak. Grill paprikaen under grillelementet i stekeovnen til skinnet er helt svart, før du fjerner det.

LES MER! Har du prøvd denne italienske klassikeren – PASTA ARRABBIATA

Tomat- og mozzarellasalaten er definitiv best når de norske tomatene er i sesong. Og er du så heldig å ha egendyrkede tomater, er det virkelig en sann nytelse å spise denne salaten.

Er du heldig og finner bøffelmelkmozzarella i butikken, så bruk for all det det i salaten! Den gjør salaten enda bedre! Jeg fikk ikke tak i det da vi tok disse bildene, men bruker det når jeg får kloene i det. Bøffelmelkmozzarella er enklest å bare rive i mindre biter, og ikke skjære i skiver, som jeg gjør med vanlig, fersk mozzarella.

LES MER! Server HJEMMEBAKTE CIABATTAS til tomat- og mozzarellasalaten!

Kos deg!

Ingredienser

32 rød paprika
300 g tomat(er) gjerne ulike typer
250 g mozzarella
20 blad basilikum
3 ss olivenolje den beste du kan finne
0.5 ts flaksalt
nykvernet pepper

Slik gjør du

Sett grillelementet i stekeovnen på full styrke.

Del paprikaene i to og skrap ut frøene. Legg dem med snittsiden ned, på et aluminiumskledd stekebrett og grill paprikaene til de blir svarte under grillelementet.

Merk at jeg skriver aluminiumsfolie – og ikke bakepapir, som kan ta fyr under grillelementet når det blir skikkelig varmt.

Har du gassplater på kjøkkenet ditt, eller en skibrenner, kan du grille der til skinnet blir svart.

Legg paprikaene i en plastpose og knytt sammen. La det ligge i 10 minutter til paprikaene blir helt myke. Da er det enkelt å fjerne det svarte skinnet. Skjær så paprikaene i lange trekanter.

Bruker du ulike tomater, skjærer du dem i store skiver, mens du deler cherrytomatene i to. Skjær mozzarellaen i skiver og fordel tomatene og mozzarellaen utover et fint serveringsfat.

Dryss over basilikumsbladene før du fordeler olivenolje, salt og pepper over der igjen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon