Ciabatta

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 1 time 40 minutter

Porsjoner: 16

Ciabatta

Et av de første småfancy brødene jeg bakte, var disse italienske tøflene – ja, ciabatta betyr tøffel på italiensk. Jeg hadde kjøpt meg min første bakebok – den var av Wenche Frølich – og i den fant jeg altså en oppskrift som skilte seg ut fra de rundstykkene jeg hadde bakt fram til da.

Disse ciabattane hadde en mye våtere deig enn de jeg var vante med og brødene skulle ikke rulles ut, men bare enkelt brettes og formes til firkanter. Jeg ble hekta med en gang. Resultatet ble jo så saftig, herlig hullete og knallgodt!

Jeg elsker fremdeles ciabatta akkurat like mye som jeg gjorde ved første baking og smaking!

Ingredienser

Ciabatta
700 g hvetemel, tipo 00
100 g fint sammalt hvetemel
1 ts salt
1 pk gjær
6 dl vann, ca. 25 grader

Slik gjør du

Ha alt det tørre i en bakebolle. Fersk gjær smuldrer du rett oppi bakebollen. Hell i vannet og elt deigen på laveste hastighet i 15 minutter.

Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse. Det tar om lag 45 minutter. Dersom du har en firkantet plastboks, egnet for mat, kan du pensle den med litt olivenolje og heve deigen i boksen.

Dryss et ganske tykt lag med hvetemel på bakebordet og hvelv deigen ut av bollen. Hvis du nå har brukt en firkantet plastboks, vil deigen naturlig skli ut til en firkant også på bordet. Hvis ikke klapper du den bare forsiktig utover.

Bruk en deigskrape og del deigen i 16 rektangulære biter. Det spiller ingen rolle om ikke alle blir like store. Ha godt med mel på fingrene og legg delene over på to bakepapirkledde stekebrett.

Dekk ciabattaene med kjøkkenhåndklær og la dem etterheve i ca. 25 minutter. Sett samtidig stekeovnen på 250 grader, varmluft (eller 230 grader, om ovnen din ikke kan settes på høyere temperatur).

Stek begge brettene samtidig i 10–14 minutter, avhengig av hvor høy varme du får i ovnen.

La ciabattaene avkjøles på en bakerist.

Denne oppskriften er fra boken min «Gjærbakst for alle». Om du har lyst til å ha hele boken, selger jeg den i nettbutikken min. Den finner du her!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon