Pitabrød er perfekte brød til å putte godt pålegg inni. Både pitabrød og naanbrød er noen av de eldste brødene som finnes, og de har blitt lagt i rundt 6.000 år.

Her lager jeg en variant der vi bruker både vanlig fint hvetemel og grovere rugmel. De smaker kjempegodt. De er dessuten supre å fryse, sånn at du lett kan bruke dem til nistemat flere dager.

Denne oppskriften er fra boka mi «Vi baker!» Det er en bakebok for barn. Denne oppskriften er derfor skrevet litt mer barnevennlig, slik at ungene selv kan ta fatt på den.

Grove pitabrød

Dette trenger du for å bake 12 grove pitabrød
50 g gjær
6 dl lunkent vann
6 ss olivenolje
2 ts salt
7 dl sammalt rug, fin
7 dl hvetemel

Finn fram
stor bolle
desilitermål
måleskjeer
sleiv
bakeklede
grytekluter
bakerist

Ha bakepapir på tre stekebrett.

Grove pitabrød

Smuldre gjæren i en bolle og hell vannet over. Rør til all gjæren er oppløst. Ha i resten av ingrediensene og rør deigen godt sammen.

Grove pitabrød

Du må bruke litt krefter slik at deigen blir glatt og fin. Du kan gjerne drysse litt hvetemel på bordet og kna deigen godt sammen der. Legg deigen tilbake i bollen og legg et bakeklede over. La deigen stå på et lunt sted til heving. Den skal heve til dobbel størrelse. Det tar ca. 40 minutter.

Grove pitabrød

Dryss litt hvetemel på bordet og ha deigen oppå. Del den i 12 biter, og rull hver bit til en bolle.

Grove pitabrød

Kjevle så hver bolle ut til en runding som er ca 1 cm tykk. Legg dem på stekebrettet. Legg bakeklede oppå og la dem etterheve i 20 minutter.

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft.

Stek pitabrødene i ca. 12 minutter. La de avkjøles på en bakerist.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *