Grove pitabrød
Pitabrød er perfekte brød til å putte godt pålegg inni. Både pitabrød og naanbrød er noen av de eldste brødene som finnes, og de har blitt lagt i rundt 6.000 år.
Her lager jeg en variant der vi bruker både vanlig fint hvetemel og grovere rugmel. De smaker kjempegodt. De er dessuten supre å fryse, sånn at du lett kan bruke dem til nistemat flere dager.
Denne oppskriften er fra boka mi “Vi baker!” Det er en bakebok for barn. Denne oppskriften er derfor skrevet litt mer barnevennlig, slik at ungene selv kan ta fatt på den.

Ingredienser
50 g gjær
6 dl vann, ca. 25 grader
6 ss olivenolje
2 ts salt
7 dl sammalt rugmel
7 dl hvetemel
Finn fram
- Stor bolle
- Desilitermål
- Måleskjeer
- Sleiv
- Bakeklede
- Grytekluter
- Bakerist
Slik gjør du
Ha bakepapir på tre stekebrett.

Smuldre gjæren i en bolle og hell vannet over. Rør til all gjæren er oppløst. Ha i resten av ingrediensene og rør deigen godt sammen.

Du må bruke litt krefter slik at deigen blir glatt og fin. Du kan gjerne drysse litt hvetemel på bordet og kna deigen godt sammen der. Legg deigen tilbake i bollen og legg et bakeklede over. La deigen stå på et lunt sted til heving. Den skal heve til dobbel størrelse. Det tar ca. 40 minutter.

Dryss litt hvetemel på bordet og ha deigen oppå. Del den i 12 biter, og rull hver bit til en bolle.

Kjevle så hver bolle ut til en runding som er ca 1 cm tykk. Legg dem på stekebrettet. Legg bakeklede oppå og la dem etterheve i 20 minutter.
Sett stekeovnen på 225 grader varmluft.
Stek pitabrødene i ca. 12 minutter. La de avkjøles på en bakerist.