Melkerundstykker

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 3 timer

Porsjoner: 15

Melkerundstykker

Når du bruker melk i rundstykkene dine, får du ekstra myke rundstykker, og skikkelig myke og gode, det blir disse melkerundstykkene. Og får å få den skikkelige luksusfølelsen, elter jeg smør inn i deigen også.

Melkerundstykkene er supre å ha som tilbehør til både supper, gryter og salater. Jeg liker også å spise dem med smør og pålegg på, til for eksempel lunsj.

Deigen er kjempegod å jobbe med.

Her setter jeg dem sammen i en form slik at det blir brytebrød av dem. Du kan selvfølgelig også sette dem hver for seg på et stekebrett. Da blir steketiden betydelig kortere. Steketiden vil også variere ut fra hvilken form du steker i. Her steker jeg i en form av steingods. Dersom den ikke blir oppvarmet på forhånd, bruker den ganske mye tid på å bli oppvarmet, noe som gir lengre steketid på rundstykkene.

LES MER! Sånn baker du et fint BRYTEBRØD MED OST- OG BASILIKUMFYLL

God bakst til deg!

Ingredienser

650 g hvetemel
1 ts salt
0.5 pk gjær
5 dl melk + 2 ss til pensling
50 g kaldt smør
1 egg, til pensling

Slik baker du melkerundstykker

Ha mel, salt, gjær og melk – jeg bruker melken rett fra kjøleskapet – i en bolle og elt deigen sammen. La eltekroken gå på lav hastighet i ca. 10 minutter.

Del smøret i små terninger og ha i bollen. Elt videre i 7-8 minutter. Nå skal du forhåpentligvis ha en skinnende og glatt deig.

Dekk bollen med et lokk og la deigen heve til ca. dobbel størrelse. Det tar omlag 1 time.

Kle en ildfast form med bakepapir eller legg bakepapir på et stekebrett.

Hvelv deigen over på et bakebord og del den i 15 like store deler. Rull dem ut til boller og plasser dem i formen eller på brettet.

Dekk dem med plastfolie og la dem etterheve i 30-40 minutter.

Sett stekeovnen på 200 grader varmluft.

Pisk sammen egg og de to spiseskjeene med melk og pensle melkerundstykkene før du steker dem. Som brytebrød, steker du dem i ca. 30 minutter, og som enkeltstående rundstykker, er steketiden i underkant av minutter.

4 kommentarer til “Melkerundstykker”

  1. Hvor mange minutter som enkelt stående rundstykker? Det tallet er ikke kommet med i oppskriften. Har nok gått litt fort i den svingen. 🤣🤣🤣🤗😄

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon