Pasta arrabbiata

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Pasta arrabbiata

Etter at vi var på tur til Roma tidligere i sommer, lever jeg fremdeles i en aldri så liten Italia-boble! Jeg elsker italiensk mat! Jeg elsker stoltheten de har overfor sin egen mat, entusiasmen de legger for dagen og, ikke minst, smakene!

I dag er det oppskrift på pasta arrabbiata som kommer her på bloggen! Arrabbiata betyr sinna på italiensk, og dette er rett og slett pasta med en småsinna tomatsaus. Eller, du kan gjøre sausen akkurat så sinna som du vil. Min bruker å være såpass sinna at det pipler frem noen svettedråper i pannen! Herlig!

Har du noen i familien som ikke er like glad i sterk mat, kan du la være å blande tomatsausen med all pastaen, så kan de spe den ut med litt mer pasta.

Så kan det sikkert diskuteres både om det skal være med løk og oliven i arrabbiata, men jeg har fått det servert av italienere, så da går jeg for det!

Oppskrift på pasta arrabbiata
til 4 personer

5 tørkede chili eller ca. 1 ts tørkede chiliflak
3 ss olivenolje
4 fedd hvitløk
1 liten løk
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
2 bokser, á 4 dl, hakket, hermetisk tomat
litt bladpersille
ca. 30 g revet parmesan – du kan også bruke pecorino
50 g gode oliven, for eksempel kalamataoliven

450 g pasta penne

Jeg liker å bruke tørket chili i denne tomatsausen, så jeg starter med å knuse chiliene mellom fingrene og har i en kasserolle sammen med olivenoljen og lar det surre på litt under medium varme i 7-8 minutter. Da ender du opp med en ganske så intens chiliolje som er med på å gi en herlig smak!

I mens kan du finhakke hvitløkfeddene. Løken deler du først i to og så skjærer hver halve i tynne ringer (eller halvringer, som det blir da). Ha det i kjelen sammen med salt og pepper og la det surre videre i 5-6 minutter, til løken blir blank og myk.

Nå kan du koke opp pastavannet og salte det. Kok pastaen etter anvisning på pakken.

Ha de hermetiske tomatene i kjelen og kok opp. La det småkoke i 10-15 minutter. Smak til med salt og pepper.

Hakk opp bladpersillen og riv parmesanen.

Når pastaen er ferdig, tar du vare på ca. 1 dl av kokevannet før du heller det ut. Ha tomatsausen over i samme kasserolle som pastaen og rør det sammen. Ha i halvparten av osten og litt av kokevannet og rør det sammen. Hvis det er nødvendig, kan du ha i litt mer av kokevannet.

Ha i olivenene og dryss over persillen.

Da er det klart for servering. Resten av parmesanen kan du ha i en liten skål, så kan alle drysse over sin egen porsjon.

 

Ett kommentar til “Pasta arrabbiata”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon