Pastasalat med både ovnsbakte- og soltørkede tomater

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Pastasalat med både ovnsbakte- og soltørkede tomater

Blir du like glad som meg av å se bildene av denne herlige pastasalaten?

Pastasalater går bestandig rett hjem hos oss! Alle nærmest kaster seg over pastasalaten når den kommer på bordet, og skulle de blir igjen rester, er de kjempefine å spise etter en treningsøkt på kvelden eller til lunsj neste dag!

I denne pastasalaten ovnsbaker jeg cherrytomater – som gir dem en supersøt smak – og jeg bruker soltørkede tomater. For meg som lengter etter sommeren hele året, er soltørkede tomater en billig og effektiv måte å få smaken av sommer på tallerenen året rundt, og jeg har bestandig et glass med oppdelte soltørkede tomater i olje stående i kjøleskapet.

Jeg lager dessuten en riktig så morsom pesto som jeg rører inn sammen med den kokte pastaen. Det er først en vanlig basilikumpesto som jeg så moser en avokado inn i. Det gir en mye mildere smak til den ferdige pestoen.

God middag!

Oppskrift på pastasalat med både ovnsbakte- og soltørkede tomater

til 4 personer

350 g pastakruer
250 g cherrytaomter – gjerne i ulike farger
1 liten boks, 290 g, hermetiske kikerter
1 liten boks, 290 g, hermetiske borlottibønner
25 g pinjekjerner
25 g gresskarkjerner
75 g hakkede soltørkede tomater som ligger i olje
noen basilikumblader
½-1 ts flaksalt
nykvernet pepper

Dressing
½ potte basilikum
2 ss pinjekjerner
¾ dl extra virgin olivenolje
1 fedd hvitløk
25 g parmesan
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
10 dråper Tabasco
saft av ¼ sitron
1 avokado

Sett stekeovnen på 200 rgader varmluft.

Kok pastaskruene etter anvisning på pakken. Så snart den er kokt ferdig, hvelver du den over i et dørslag og heller over nok kaldt vann til at kokeprosessen stanser.

Legg cherrytomatene i en ildfastform og sett dem inn i stekeonen. La de steke i 15 minutter. Nå er de veldig myke, så det er lurt å la de ligge i ro til resten av salaten er ferdig sånn at du kan plassere dem på toppen av serveringsfatet.

Rist pinjekjernene og gresskarkjernene i en tørr stekepanne, eller i stekeovnen, til de blir brunflekkete. Bruker du stekeovnen, kan du samtidig ta med pinjekjernene til pestoen og legg dem for seg selv. Med stekepanne, er det enklest å ta dem etterpå sånn at de ikke blir blandet sammen.

Ha pinjekjernene til pestoen i en blender, eller bruk en stavmikser, og mos dem sammen med basilikumen, livenoljen, hvitløk og parmesan. Bruker du en stavmikser er det lurt å rive hvitløken og parmesanen først. Ha i salt, pepper, Tabasco og sitronsaften. Så moser du i avokadokjøttet til slutt.

Bland pestoen med den ferdigkokte pastaen. Rør inn de soltørkede tomatene. Skyll kikertene og bønnene i kaldt vann før du rører inn både dem og halvparten av pinje- og gresskarkjernene også. Fordel dette på et serveringsfat. Fordel de ovnsbakte tomatene, resten av pinje- og gresskarkjernene og noen basilikumblader rundt det hele. Avslutt gjerne med litt nykvernet pepper over det hele.

Kos deg!

 

4 kommentarer til “Pastasalat med både ovnsbakte- og soltørkede tomater”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon