Tomat- og mozzarellasalat med pesto

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tomat- og mozzarellasalat med pesto

Her er noen av de aller beste sensommersmakene samlet! Solmodne tomater, fersk mozzarella, hjemmelagd basilikumpesto og løvtynne skiver med spekeskinke! Fantastiske smakskombinasjoner med høy snacksefaktor!

Er du så heldig å ha drivhus selv, eller en fin solvegg der tomatene trives, kan du med fordel bruke dine egne tomater. Ellers så er det jo mye gode tomater i butikkene nå også, så det er bare å hamstre med seg av det som finnes. Her bruker jeg både gule og røde tomater, du bruker akkurat de slagene du har mest lyst til å bruke.

Tomat- og mozzarellasalat med pesto

For virkelig å flytte alle smaksløkene over til det italienske, kan du jo servere denne focaccian til salaten. Oppskriften finner du her.

Tomat- og mozzarellasalat med pesto

Dette trenger du for å lage tomat- og mozzarellasalat med basilikumpesto til 4 personer

Tomat- og mozzarellasalaten
400 g tomater, gjerne ulike sorter og smaker
150 g fersk mozzarella
120 g god spekeskinke
1 lite dryss Maldonsalt
1 ss olivenolje

Basilikumpestoen
40 g pinjekjerner
1 stor potte basilikum
1 fedd hvitløk
50 g parmesan
1 ¼ dl extra virgin olivenolje
10 dråper tabasco
saft av ¼ sitron
salt
nykvernet pepper

Salaten blir absolutt best når du bruker solmodne tomater. Her blander jeg røde og gule cherrytomater som jeg deler i to. Bruker du større tomater, skjærer du dem i litt tykke skiver.

Del opp mozzarellaen i mindre stykker. Bruk helst store, tynne skiver med god spekeskinke. Del hver skive opp i to eller tre deler. Fordel tomatene, mozzarellaen og spekeskinken på et serveringsfat.

Ha pinjekjernene til pestoen i en tørr stekepanne og rist dem på litt over middels varme til de blir brunflekkete. Følg godt med slik at de ikke blir brent. Ha pinjekjernene, basilikumbladene og hvitløkfeddet i en food processor. Del opp parmesanen i mindre terninger før du har dem oppi blenderen. Kjør rundt til det har blitt most sammen.

Tilsett olivenoljen i en tynn stråle mens blenderen fremdeles går rundt. Smak til med tabasco, limesaft, salt og pepper.

Tomat- og mozzarellasalat med pesto

Kos deg!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon