Her er noen av de aller beste sensommersmakene samlet! Solmodne tomater, fersk mozzarella, hjemmelagd basilikumpesto og løvtynne skiver med spekeskinke! Fantastiske smakskombinasjoner med høy snacksefaktor!

Er du så heldig å ha drivhus selv, eller en fin solvegg der tomatene trives, kan du med fordel bruke dine egne tomater. Ellers så er det jo mye gode tomater i butikkene nå også, så det er bare å hamstre med seg av det som finnes. Her bruker jeg både gule og røde tomater, du bruker akkurat de slagene du har mest lyst til å bruke.

Tomat- og mozzarellasalat med pesto

For virkelig å flytte alle smaksløkene over til det italienske, kan du jo servere denne focaccian til salaten. Oppskriften finner du her.

Tomat- og mozzarellasalat med pesto

Dette trenger du for å lage tomat- og mozzarellasalat med basilikumpesto til 4 personer

Tomat- og mozzarellasalaten
400 g tomater, gjerne ulike sorter og smaker
150 g fersk mozzarella
120 g god spekeskinke
1 lite dryss Maldonsalt
1 ss olivenolje

Basilikumpestoen
40 g pinjekjerner
1 stor potte basilikum
1 fedd hvitløk
50 g parmesan
1 ¼ dl extra virgin olivenolje
10 dråper tabasco
saft av ¼ sitron
salt
nykvernet pepper

Salaten blir absolutt best når du bruker solmodne tomater. Her blander jeg røde og gule cherrytomater som jeg deler i to. Bruker du større tomater, skjærer du dem i litt tykke skiver.

Del opp mozzarellaen i mindre stykker. Bruk helst store, tynne skiver med god spekeskinke. Del hver skive opp i to eller tre deler. Fordel tomatene, mozzarellaen og spekeskinken på et serveringsfat.

Ha pinjekjernene til pestoen i en tørr stekepanne og rist dem på litt over middels varme til de blir brunflekkete. Følg godt med slik at de ikke blir brent. Ha pinjekjernene, basilikumbladene og hvitløkfeddet i en food processor. Del opp parmesanen i mindre terninger før du har dem oppi blenderen. Kjør rundt til det har blitt most sammen.

Tilsett olivenoljen i en tynn stråle mens blenderen fremdeles går rundt. Smak til med tabasco, limesaft, salt og pepper.

Tomat- og mozzarellasalat med pesto

Kos deg!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *