Couscoussalat med cherrytomater og basilikum

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Couscoussalat med cherrytomater og basilikum

Jeg er særdeles svak for kombinasjonen kjapp, enkel og god mat! Det er akkurat det de fleste hverdagene trenger. Helgene innimellom også!

Dette er et sånt eksempel! Det tar i underkant av 15 minutter å lage denne couscoussalaten, fra du starter til den står klar på bordet. Og det må jeg si er helt innafor 🙂

I tillegg til både løk, hvitløk, tomater og basilikum, har jeg smaksatt couscoussalaten med er herlig forfriskende vinaigrette!

Du kan servere salaten som en lett middag, eller lunsj, alene, eller du kan ha den som tilbehør til både kjøtt, kylling og fisk!

Couscoussalat med cherrytomater og basilikum

til 4 personer

Salaten
2 ½ dl couscous
1 ts flaksalt
2 ½ dl kokende vann
1 løk
1 fedd hvitløk
1 stilk stangselleri
1 gulrot
1 ss god olivenolje
½ rødløk
½ agurk
100 g cherrytomater
½ potte basilikum

Vinaigretten
3 ss god olivenolje
1 ss eplecidereddik
1 ss Dijonsennep
½ ts flaksalt
nykvernet pepper

Ha couscousen i en bolle sammen med halvparten av saltet. Rør rundt en gang. Hell over vannet, sett på et lokk og la det stå slik i 4-5 minutter.

Finhakk løken, hvitløkfeddet og stanselleriet og skjær gulroten i helt tynne skiver. Ha det i en stekepanne sammen med oljen og resten av saltet og la det surre på litt under medium varme i 4-5 minutter.

Skjær rødløken i tynne skiver. Del agurken i to på langs og skrap ut den våre kjernen. Del den så i skiver. Skjær cherrytomatene i to.

For å få en best mulig hakking av basilikumen, bruker jeg å legge flere blad oppå hverandre og nærmest rulle dem sammen som en sigar. Så skjærer jeg dem i tynne strimer.

Pisk eller rist sammen ingrediensene til vinaigretten.

Bruk en gaffel til å fjerne klumpene og fluffe opp couscousen. Hell over vinaigretten og bland det godt. Så har du i resten av ingrediensene og blander sammen.

Da er det klart for servering!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon