Jeg er særdeles svak for kombinasjonen kjapp, enkel og god mat! Det er akkurat det de fleste hverdagene trenger. Helgene innimellom også!

Dette er et sånt eksempel! Det tar i underkant av 15 minutter å lage denne couscoussalaten, fra du starter til den står klar på bordet. Og det må jeg si er helt innafor 🙂

I tillegg til både løk, hvitløk, tomater og basilikum, har jeg smaksatt couscoussalaten med er herlig forfriskende vinaigrette!

Du kan servere salaten som en lett middag, eller lunsj, alene, eller du kan ha den som tilbehør til både kjøtt, kylling og fisk!

Jeg har et stort samarbeid med Haugen-Gruppen som er forhandler av veldig mange gode merkevarer, som jeg bruker på kjøkkenet mitt. Her kan du se de andre blogginnleggene jeg har laget med en del av deres merkevarer.

Oppskrift på couscoussalat
til 4 personer

Salaten
2 ½ dl Tipiak couscous
1 ts flaksalt
2 ½ dl kokende vann
1 løk
1 fedd hvitløk
1 stilk stangselleri
1 gulrot
1 ss Ybarra extra virgin olivenolje
½ rødløk
½ agurk
100 g cherrytomater
½ potte basilikum

Vinaigretten
3 ss Ybarra extra virgin olivenolje
1 ss Heinz eplecidereddik
1 ss French’s Spicy Brown sennep
½ ts flaksalt
nykvernet pepper

Ha couscousen i en bolle sammen med halvparten av saltet. Rør rundt en gang. Hell over vannet, sett på et lokk og la det stå slik i 4-5 minutter.

Finhakk løken, hvitløkfeddet og stanselleriet og skjær gulroten i helt tynne skiver. Ha det i en stekepanne sammen med oljen og resten av saltet og la det surre på litt under medium varme i 4-5 minutter.

Skjær rødløken i tynne skiver. Del agurken i to på langs og skrap ut den våre kjernen. Del den så i skiver. Skjær cherrytomatene i to.

For å få en best mulig hakking av basilikumen, bruker jeg å legge flere blad oppå hverandre og nærmest rulle dem sammen som en sigar. Så skjærer jeg dem i tynne strimer.

Pisk eller rist sammen ingrediensene til vinaigretten.

Bruk en gaffel til å fjerne klumpene og fluffe opp couscousen. Hell over vinaigretten og bland det godt. Så har du i resten av ingrediensene og blander sammen.

Da er det klart for servering!

 

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Haugen-Gruppen. 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *