Av alle middager jeg har laget i mitt liv, kommer pasta med en eller form for pesto garantert på topp ti i antall ganger jeg har lagd det. Ja, jeg tipper på at det kommer på topp tre!

Hele familien elsker det og er er superkjapt å lage. Da blir det garantert innertier!

Jeg bruker bestandig å ha noen glass med Paradiso soltørkede tomater i olje stående i tørrvarelageret mitt. Da er jeg aldri langt unna en god pastamiddag eller nystekte pizzasnurrer.

Jeg har et stort samarbeid med Haugen-Gruppen som er forhandler av veldig mange gode merkevarer, som jeg bruker på kjøkkenet mitt. Her kan du se de andre blogginnleggene jeg har laget med en del av deres merkevarer.

Denne pastasalaten kan serveres både varm og kald.

Oppskrift på pastasalat med tomat og oliven
til 4 personer

500 g pastaskruer
1 ts salt
¾ glass Paradiso hakkede soltørkede tomater
1 fedd hvitløk
25 g parmesan
2 ts Heinz epleciereddik
3 ss Ybarra Extra virgin olivenolje
25-30 Gaea kalamata oliven uten stein
200 g cherrytomater
½ potte basilikum
flaksalt
nykvernet pepper

Kok pastaskruene i lettsaltet vann etter anvisning på pakken.

Ha de soltørkede tomatene, inklusive oljen de ligger i i en liten matprosessor sammen med hvitløkfeddet, grovrevet parmesan, eplecidereddiken og olivenoljen. Kjør knivene til du får en tykk grøt. Er den veldig tykk, kan du spe med litt ekstra olivenolje eller bruke noen skjeer av pastavannet.

Så pastaen over i et dørslag og la vannet renne av før du hvelver den tilbake i kasserollen igjen. Rør inn tomatpestoen.

Skal du servere pastasalaten kald, lar du den avkjøles nå når pestoen er rørt inn. Tenker du å servere den varm, blander du i resten av ingrediensene med en gang.

Olivenene går i sånn som de er. Cherrytomatene bruker jeg å dele i to og basilikumbladene ruller jeg først sammen som tykke sigarer før jeg skjærer dem i strimler og rører inn sammen med pastaen. Smak til med salt og pepper.

Kos deg!

 

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med haugen-Gruppen. 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *