Herlige pizzasnurrer med mozzarella

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Herlige pizzasnurrer med mozzarella

Pizzasnurrer er en genial oppfinnelse! Enkelt å lage, lett å ta med seg både i skolesekken og når man skal ut på tur, og – ikke viktigst av alt – veldig godt å spise!

Du kan allerede finne mange forskjellige pizzasnurrer på bloggen, men jeg lever ut fra prinsippet om at det aldri kan bli for mye av det gode, så her kommer det én oppskrift til 🙂

Vil du se alle pizzaoppskriftene som finnes på bloggen, finner du dem her!

Oppskrift på pizzasnurrer med basilikum, soltørkede tomater og mozzarella
16 stykker

Deigen
800 g hvetemel
100 g havrekli – du kan også bruke havregryn
1 ts salt
1 pk gjær, fersk eller tørr
3 dl melk, ca. 25 grader
3 ½ dl vann, ca. 25 grader

Fyll
1 liten potte basilikum
2 fedd hvitløk
8-10 soltørkede tomater som ligger i olje
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
2 baller, á 125 g fersk mozzarella

Jeg bruker havrekli i denne deigen, som er med på å gi en god smak og tekstur på deigen. Du trenger ikke å kjøpe inn havrekli bare for å bake disse snurrene (selv om havrekli er veldig fint å bruke i mange andre deiger også), så du kan bruke havregryn istedenfor om du heller vil det. Resten av oppskriften blir den samme.

Ha alt det tørre i en miksebolle. Bruker du fersk gjær, smuldrer du den bare rett oppi bakebollen. Væsken skal være ca. 25 grader. Jeg bruker å varme vannet i vannkokeren, men ikke helt opp til koking,  og blande det med kjøleskapskald melk. Så slipper jeg å skitne til en kasserolle for å varme opp melken.

Hell væsken i bakebollen og elt deigen, på helt lav hastighet i 10-12 minutter. Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse. Det tar et sted mellom 45 og 60 minutter.

I mellomtiden kan du lage fyllet. Ha basilikume, hvitløkfeddene, de soltørkede tomatene og salt og pepper i en matprosessor og kjør knivene rundt til det blir helt smulete. Bruk ca. 3 ss av oljen som tomatene ligger i også. Smak til med salt og pepper.

Dryss et helt tynt lag med hvetemel på bordet og hvelv deigen over. Kna den sammen en gang før du kjevler det ut til en leiv på ca. 40 x 70 cm. Løft på deigen innimellom for å forsikre deg om at den ikke setter seg fast. Fordel fyllet utover deigen. Så deler du opp osten i småbiter og fordeler utover.

Rull sammen til en fast pølse. Start fra den ene langsiden. Skjær i 16 like store deler og legg dem over på 2 bakepapirkledde stekebrett. Dekk snurrene med plast eller et bakeklede og la dem heve i ca. 30 minutter.

Sett samtidig stekeovnen på  22g grader. Stek snurrene i 15-18 minutter, til de blir gyllenbrune og gjennomstekte. La dem avkjøles på en bakerist.

Pizzasnurrene er kjempefine å fryse!

God bakst!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon