Har du prøvd å ha ANANAS i pastasalaten din? Hvis ikke, er det bare å løpe i vei til butikken for å ta med seg en ananas hjem, for det er nemlig skikkelig godt – spesielt om du bruker frisk ananas!

Du kan servere denne pastasalaten alene som middag eller lunsj, eller du kan ha den som tilbehør til en stekt kyllingfilet eller en saftig svinekotelett. Hvis jeg bare hadde servert denne alene som middag hjemme, måtte jeg øke porsjonsstørrelsen litt eller servere godt brød til – for eksempel denne FOCACCIAEN MED TYNNE POTETSKIVER – for at alle skulle bli mette.

Pastasalat med tomater og ananas

til 4 personer

400 g pastaskruer
3 ts salt til koking av pasta
2 dl rømme
3 ts Dijonsennep
3 ts sitronsaft
1 ts flaksalt
godt med nykvernet pepper
1 liten rødløk
5 tynne skiver fersk ananas
250 g cherrytomater
12­–15 grener persille (jeg bruker flatbladet, men du kan også bruke kruspersille)
6–8 grener basilikum
100 g blandet grønnsalat

Kok pastaskruene i godt saltet vann etter anvisning på pakken.

Mens den koker rører du sammen rømme, Dijonsennepen, sitronsaft, salt og pepper i en stor bolle.

Finhakk rødløken, fjern skallet på ananasskivene og skjær i biter. Cherrytomatene deler du i to. Hakk opp persillen og basilikumen.

Hvelv pastaen over i et dørslag når den er ferdigkokt og la den renne av. Hvis du lager pastasalaten lenge før servering, kan du slå over kaldt vann slik at pastaen blir kald, men skal den spises med en gang, heller du pastaen over i bollen med rømme og sennep og rører det sammen.

Bland inn resten av råvarene som du har preparert, samt salaten. Den må vaskes først om den ikke er vasket når du kjøper den.

Prøvesmak for å kjenne om salaten må krydres litt mer. God middag!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *