Laks i pitabrød

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 25 minutter

Porsjoner: 4

Laks i pitabrød

Jeg elsker middager som dette! Superkjapt og enkelt, skikkelig sunt og godt! Heldigvis er resten av familien like begesitret også!

Hvis du er glad i sushi, har du sikkert en tube med wasabi liggende i kjøleskapet. Kanskje litt bortglemt bak et halvfullt glass med tacosaus? Bortglemt eller ikke; den wasabien kan iallfall med fordel brukes til mer enn sushi. Det er kjempegodt å røre ut wasabi med rømme, så lager du deg en knall dressing på noen få sekunder. Smak deg litt fram og bland den ut så sterk som du ønsker. Det kan godt være litt sting i smaken. Både mangoen og laksen er med på å dempe styrken på wasabien.

Du kan selvfølgelig også bruke ørett til denne middagen.

Kanskje dette rett og slett kan bli en ny familiefavoritt hjemme hos mange av dere? Jeg krysser fingrene!

Ingredienser

Laks i pitabrød
4 pitabrød
600 g laksefilet med skinn, uten bein
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
2 ss olivenolje til steking
1 mango
8 cherrytomater
0.5 rød chili
1 limejuice
150 g spinat

Wasabidressingen
2 dl rømme
4 cm wasabi fra tube
0.5 ts flaksalt
nykvernet pepper

Slik gjør du

Tin pitabrødene enten i stekeovnen på 180 grader i 3-4 minutter eller i en brødrister,

Del laksefileten i 4 porsjonsstykker og fordel salt og pepper rundt det hele. Varm oljen i en stekepanne. Hvis det er skinn på fisken, legger du stykkene med skinnsiden ned og steker på forholdsvis høy varme i ca. 4 minutter. Skru ned varmen noe, vend stykkene og stek den ferdig. Jeg elsker sprøstekt fiskeskinn, så jeg bruker å ta det med når jeg deler opp fisken i mindre biter og har i pitabrødene, men her kan du fjerne skinnet før du deler den opp.

Uten skinn, steker du på samme måte, men har lavere temperatur i pannen også når du legger i fiskestykkene. Da må du beregne litt lengre steketid.

Vi har alle våre ulike måter å dele opp en mango på. Jeg bruker å skrelle den først før jeg skjærer kjøttet løst fra steinen. Da prøver jeg å føre kniven så tett inntil steinen som mulig slik at jeg får med mest mulig av kjøttet. Så deler jeg den i små terninger. Noen liker å skjære den løs fra steinen først og så snitte opp og vrenge kjøttet løst fra skinnet.

Bland mangobitene med delte cherrytomater, finhakket chili, limesaft og spinatbladene. Dersom spinaten ikke er vasket når du kjøper den, må du vaske den godt først, for det er bestandig masse sand i spinat. Smak til med limesaft. Kanskje er det godt med bittelitt salt og pepper også.

Rør sammen ingrediensene til wasabidressingen. Smak deg fram til mengde wasabi.

Skjær opp pitabrødene og stapp dem fulle av alle godsakene! God middag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon