Stekt ørret med fennikel, squash og råstekte poteter

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Stekt ørret med fennikel, squash og råstekte poteter

Det er faktisk lite som gleder mitt matlagingshjerte mer enn når jeg kan servere en enkel og kjapp hverdagsmiddag som er skikkelig sunn og som hele familien elsker! Dette er en sånn middag!

Herlig stekt ørret – med skinnet på sånn at det blir sprøstekt – små poteter som er stekt i ovnen med olje og krydder, og et skikkelig snadrete tilbehør av fennikel, squash og fløte. Jeg synes dette smaker skikkelig godt og så er det befriende enkelt og kjapt å lage!

Jeg sier bare tommel opp for hverdagsmiddager som hele familien elsker!

Oppskrift på stekt ørret med fennikel- og squashtilbehør og råstekte poteter

til 4 personer

Ørreten
600-700 g ørretfilet, gjerne med skinn, men uten bein
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
2 ss olivenolje

Fennikel- og squashtilbehøret
2 fedd hvitløk
2 små løk
2 fennikel
2 ss olivenolje
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
1 squash
ca. 2 dl matfløte
½-1 ts sriracha-saus eller en annen sterk chilisaus (ikke søt chilisaus)

Potetene
ca. 800 g poteter, her bruker jeg små perlepoteter
2 ss olivenolje
1 ts flaksalt
nykvernet pepper

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft.

Er potetene dine store, deler du dem i 2 eller 3 før du blander dem med olivenoljen, salt og pepper og har utover en langpanne. Stek potetene i ca. 20 minutter, litt avhengig av hvor store de er. Blir de for brune utenpå før de er myke inni, skrur du ned varmen litt på slutten.

Finhakk hvitløkfeddene til tilbehøret og skjær løken og fennikelen i tynne ringer. Ha det i en stekepanne sammen med olivenoljen, salt og pepper og la det surre på forholdsvis svak varme i noen minutter.

Skjær squashen i små terninger, ca. 1 x 1 cm, og ha i. Surr videre i noen minutter. Ha så i fløten og chilisausen og la det koke opp. La det småkoke i 3-4 minutter. Blir sausen for tykk, sper du ut med litt vann.

Tørk av fisken på skinnsiden. Dryss over salt og pepper på begge sider. Varm oljen i en stekepanne og stek fisken, med skinnsiden ned, i  ca. 5 minutter på litt over medium varme. Sjekk en gang eller to for å forsikre deg om at skinnet ikke blir brent. Skru varmen litt ned og vend fisken. La den steke ferdig på ca. 3 minutter.

Dersom det ikke er skinn på fiskestykkene dine, steker du på litt svakere varme.

Her har jeg drysset noen kvaster fra fennikelen over ved servering.

God middag!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon