Fiskepanne med paprika og kokosmelk

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 35 minutter

Porsjoner: 4

Fiskepanne med paprika og kokosmelk

Enkle og sunne hverdagsmiddager, som går kjapt å lage og som blir godt motatt i heimen, er en god kombo! Nå kan jo ikke jeg forutse hvordan mat blit mottatt hjemme hos deg, så jeg får nøye meg med å rapportere om hvordan mottakelsen har vært hjemme når jeg har servert denne. Og jeg kan rapportere om helt skrapet tom ildfast form!

Her bruker jeg Fru Timians Altmuligstrøssel og Fru Timians Fiskekrydder men du kan godt lage middagen uten også. Da erstatter du Altmuligstrøsselet med sesamfrø og litt salt, og Fiskekrydder med et annet favorittkrydder som du har.

LES MER! Sånn lager du en annen familiefavoritt; ARVEFISKEN

Jeg elsker å lage langpannemat til middag, både fordi det blir godt, er populært hos hele familien og det er lettvint og enkelt å lage. Det er dessuten enkelt å bytte ut grønnsakene som blir brukt i formen, ut fra hva jeg har tilgjengelig i kjøleskapet.

De siste årene har vi brukt veldig mye byggris, havreris og middagsperler av spelt eller bygg istedenfor ris som tilbehør til middager. Jeg elsker teksturen og den litt nøtteaktige smaken som det gir til måltidet. Om du heller vil ha hvit ris, kan du selvfølgelig bruke det som tilbehør istedenfor.

Ingredienser

1 grønn paprika
1 gul paprika
1 purre
1 rødløk
2 fedd hvitløk
1 rød chili
250 g asparges
1 ts salt
0.5 ts nykvernet pepper
6 dl kokosmelk
600 g ørretfilet uten skinn og bein
1 ss olivenolje
2 ss fru timians altmuligstrøssel
1 ts fru timians fiskekrydder

Til servering
250 g byggris
1 ts salt
100 g cherrytomater
100 g ruccola
2 ss olivenolje
0.25 ts flaksalt

Slik gjør du

PS! Det står ørretfilet i oppskriften. Da jeg tok disse bildene brukte jeg ishavsrøye som jeg delte i biter. Ishavsrøyen har som regel en svakere rosafarge og er tynnere enn ørretfileten. Steketiden er tilpasset ørretfilet.

Sett stekeovnen på 200 grader varmluft.

Del paprikaene i mindre biter, purren i ringer og finhakk rødløk, hvitløk og chili. Fjern eventuelt frøene i chilien før du hakker den opp, dersom du ikke ønsker at middagen skal bli veldig sterk.

Fjern den nederste delen av aspargesene før du deler dem i to. Ha alt dette i en ildfast form og dryss over salt, pepper og Fru Timians fiskekrydder (om du har det).

Rist boksene med kokosmelk før du heller den over grønnsakene. Sett formen i stekeovnen og steker i 10 minutter.

Del fisken i store terninger, på ca. 4 x 4 cm. Pensle dem med olivenoljen og dryss over Fru Timians Altmuligstrøssel og Fiskekrydder. (Les over ingredienslisten for tips om du ikke har disse krydderne)

Etter 10 minutters steketid, tar du ut formen og legger i fiskebitene. Sett formen tilbake i stekeovnen og stek videre i 10 minutter.

Kok middagsrisen i lettsaltet vann etter anvisning på pakken.

Del cherrytomatene i to og bland sammen med ruccolaen. Rins over olivenoljen og flaksaltet og bland det sammen.

4 kommentarer til “Fiskepanne med paprika og kokosmelk”

  1. Dette ble dagens middag og meget godt mottatt i familien🤩 Masse gode grønnsaker og kokosmelken passet veldig bra sammen med fisken! Hadde ikke fiskekrydderet ditt, men brukte et par teskjeer av dillpestoen din i kokosmelken. Ble kjempegodt👍☺️

  2. Skal både grønnsaker og fisk kokes direkte i kokosmelk, dvs skal ikke stekes i olivenolje før de går i formen? Men fiskebitene skal likevel pensles med olivenolje før de går rett i ovnsformen og melken?

    • Hei Nina! Det stemmer. Gsønndakene og kokosmelken skal i stekeovnen først i 10 minutter før du har i fiskebitene, som er penslet og krydret.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon