Enkel og knallgod fiskeburger med sprø søtpotetfries

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Enkel og knallgod fiskeburger med sprø søtpotetfries

Dette er virkelig en av de store gjengangerne på middagsfronten hjemme hos oss! Begge ungene elsker den og den er superkjapt å lage. Enkelt forklart er det jo en stekt laksefilet plassert i et burgerbrød sammen med en kjapp rømmedressing og litt salat. Suuuuuperenkelt med andre ord!

For meg er dette perfekt middag å servere både på dager hvor vi har det litt travelt og på dager hvor vi bare har lyst på gode smaker! Sunt er det også! Hamburgerbrødet er vel diskutabelt på sunnhetsfronten, men fisken, salaten og søtpotetene får veie opp 😉

Søtpotettrikset med å legge stavene først i vann for så å ha litt maisenna rundt så jeg først Aase Dotterud lage på Dagbladet.no! Og det synes jeg fungerer riktig så bra for å få en ekstra crunsh.

Oppskrift på lakseburger med søtpotetfries og dressing
til 4 personer

500 g laksefilet
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
2 ss olivenolje til steking
4 hamburgerbrød
litt salat til servering – her bruker jeg ruccola

Søtpotetfries
800 g søtpotet
2 ss maisenna
4 ss olivenolje
1 ts flaksalt

Rømme- og sennepsdressing
2 toppede ss rømme
1 toppet ts Dijonsennep
1 fedd hvitløk
½ ts flaksalt
nykvernet pepper

Start med søtpotetene. De tar lengst tid. Skrell søtpotetene og skjær dem i ca, 1 cm tykke skiver, så i staver. Legg dem i en bolle med kaldt vann og la dem ligge der i 30 minutter.

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft og kle et stekebrett med bakepapir.

Hell ut vannet søtpotetene ligger i og ha potetstavene i en plastpose. Ha i maisennaen og rist det godt sammen. Ha i olivenoljen og rist igjen. Så fordeler du stavene utover stekebrettet. Plasser dem sånn at de ikke ligger oppå hverandre, men én og én. Dryss over saltet og sett brettet inn i stekeovnen. Stek søtpotetfriesene i 20-25 minutter. Følg med sånn at de ikke blir brente.

Del laksen i 4 like stykker. Her bruker jeg vanlige filetstykker som jeg kjøper i ferdig pakke i butikken. Krydre fisken. Varm oljen i en stekepanne på litt over medium varme. Jeg bruker å la varmen være sånn ca. midt mellom midten og full styrke på starten. Legg fiskebitene i pannen med skinnsiden ned (selv om det ikke er skinn på filetene). Stek i 4-5 minutter. Skru ned varmen til godt under medium, vend stykkene og la dem steke ferdig.

Rør sammen ingrediensene til dressingen. Hvitløkfeddet river du eller finhakker før du rører det inn.

Burgeren blir best hvis du varmer brødene litt før du serverer!

God middag!

 

 

4 kommentarer til “Enkel og knallgod fiskeburger med sprø søtpotetfries”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon