Jeg har fått skikkelig dilla på granateplekjerner for tiden. Det er SÅ godt! Det er litt styrete å få kjernene ut av selve frukten, og jeg bruker nesten bestandig å søle på meg når jeg holder på, så dagens oppfordring er derfor: ta på et skikkelig forkle før du setter igang med granateplet, for de herlige kjernene er med på å løfte hele middagen!

PS! Du kan veldig gjerne lage denne middagen selv om du ikke  får  tak i granateple, kjør på!

Saftig laks med granateple, couscous og yoghurtdressing

til 4 personer

Laksen
600 g laks uten skinn og bein
en liten bunt med persille
1 ts paprikapulver
¼ ts chiliflakes eller chilipulver
1 ss brunt sukker
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
kjernene fra ½ granateple

Couscous
3 dl couscous
½ ts salt
nykvernet pepper
3 dl vann
2 ss god olivenolje
20 g pistasjnøtter
20 g cashewnøtter (helst usaltet)
20 g peanøtter (helst usaltet)
noen greiner persille
kjernene fra ½ granateple

Yoghurtdressing
2 dl gresk yoghurt
1 lite fedd hvitløk
½ ts flaksalt
nykvernet pepper
1 ts sitronsaft

Sett stekeovnen på 200 grader varmluft.

Legg laksefiletene i en ildfast form. Hakk opp persillen og bland den sammen med paprika, chili, sukker, salt og pepper og fordel det over laksefiletene. Sett formen inn i stekeovnen og stek laksen i ca. 10 minutter. Hvis laksen står helt tett i tett, må du beregne litt lengre steketid, men når de står som de gjør på bildet her, er 10 minutter ganske så perfekt.

Når laksen er ferdig drysser du granateplekjernene over. Del opp granateplet og bank eller plukk ut kjernene. Jeg bruker å gjøre dette nedi oppvaskkummen for å unngå mest mulig søl.

Ha couscousen i en bolle og rør inn salt og pepper. Hell over kokende vann, rør rundt en gang og legg over et lokk. La det ligge sånn i ca. 5 minutter. Bruk en gaffel til å rører opp couscousen. Ha i oljen og rør den inn.

Grovhakk nøttene og persillen og rør inn både dem og granateplekjernene. Fordel det utover et stort serveringsfat.

Til yoghurtdressingen har jeg brukt tykk gresk yoghurt. Du kan også bruke vanlig naturellyoghurt. Vil du at den skal bli litt fastere, kan du helle den over et kjøkkenhåndkle og la den henge litt slik at noe av væsken drypper ut.

Riv hvitløkfeddet på den fine siden av rivjernet og rør den, saltet og pepperen i yoghurten. Smak til med sitronsaften.

God middag!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *