Blåskjell med chili og kokosmelk

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Blåskjell med chili og kokosmelk

Jeg synes blåskjell er ordentlig snacksemat. Det er noe med denne klininga med å åpne skjellene og slurpinga med å få dem i seg som tiltaler meg riktig så mye. Du blir rett og slett i godt humør av å spise blåskjell!

Jeg bruker blåskjell i all mulige slags skalldyrretter, i fiskesupper og nesten alene. Ikke helt alene, for når det er blåskjellene som står for hovedattraksjonen, liker jeg å følge Beneluxtradisjonen med å servere pommes frites til skjellene. Det er kjempegodt!

Her er det chili og kokosmelk som slår følge med skjellene. Server dem gjerne med pommes frites til slik at du får et helt måltid.

Fete blåskjell med chili

Dette trenger du til småmat til 2 personer

1 kg ferske blåskjell
en stilk stangselleri
2 sjalottløk
en vårløk
1 ss olivenolje
1 finhakket rød chilli
revet skall fra 1 sitron
1 dl kokosmelk

Det er viktig å bare bruke hele fine blåskjell, så du må gå over hvert enkelt skjell. Er noen knust eller åpne, kaster du dem. Noen skjell har en liten glipe. For å sjekke om du kan bruke de skjellene kakker du dem en gang eller to mot oppvaskkummen. Lukker dem seg, er det i orden. Hvis ikke, kaster du dem. Vask og fjern skjegg som sitter fast på skjellene.

Finhakk stangselleriet, sjalottløken og vårløken. Ha det opp i en gryte sammen med oljen og skjellene på sterk varme. Ha på lokk på kjelen. Når det har kokt i 3-4 minutter rister du kjelen 3-4 ganger slik at de underste skjellene kommer opp. La det dampe i 3-4 minutter til, og så er det ferdig.

Plukk ut og kast eventuelle skjell som ikke har åpnet seg.

Tilsett chilien, sitronskallet og kokosmelken. La det koke opp igjen. Så rister du kjelen noen ganger, og blåskjellene er ferdige.

Ett kommentar til “Blåskjell med chili og kokosmelk”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon