Torsk med urter og parmesan i form

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 30 minutter

Porsjoner: 4

Torsk med urter og parmesan i form

Middager som kan lages ferdig i en form, er en sann glede her i livet! Ikke bare er de lettvinte å lage, de samler også godt sammen smakene sånn at det ferdige resultatet blir saftig, smakfullt og godt! Og dét blir denne torskemiddagen!

Torsk og skrei – når den er i sesong – er kjempefin å tilberede i en ildfast form. Selv om torsk og skrei er er litt forskjellig i farge og tekstur, er de i samme familie og kan tilberedes på samme måte. Skreien, som vandrer tusenvis av kilometer, er fastere og hvitere i kjøttet enn torsk. Begge to har et fint og deilkat kjøtt som lett tar til seg smaken fra det som det tilberedes sammen med.

For å få en herlig sprø skorpe på torsken, hakker jeg opp massevis av urter, parmesan og tørkede brødsmuler og fordeler over fisken før steking. Jeg elsker denne toppingen og det håper jeg at du kommer til å gjøre også.

LES MER! Lyst til å teste ut OVNSBAKTE KOTELETTER OG GRØNNSAKER I LANGPANNE til middag?

Det er kjempegodt å servere nykokte poteter til denne middagen!

Sånn lager du dine egne brødsmuler til griljeringen*

Skjær tørt brød eller tørr loff i skiver og kjør dem til smuler i en matprosessoren. Hell smulene utover et stekebrett, sett stekeovnen på 100 grader og tørk smulene til de blir sprø. Når de er tørket, er de også supre å putte i fryseren. Disse smulene er perfekte å bruke til all slags griljering.

Ingredienser

Torskepanne med urter, oliven og parmesan

600 g torskefilet eller skrei i sesong
3 ts salt
15 greiner flatbladet persille
15 greiner basilikum
50 g grønne oliven
25 g parmesan
40 g brødsmuler/panko *
1 lime
0.5 ts nykvernet pepper
4 ss olivenolje

800 g potet
1 ts salt

Til servering
rømme

Slik gjør du

Start med potetene og sett på stekeovnen

Kok opp lettsaltet vann til potetene, vask eller skrell potetene og kok dem til de er møre.

Sett stekeovnen på 200 grader varmluft og finn frem en ildfast form.

Del torsken i 4 like store stykker og fordel halvparten saltet rundt bitene. Legg bitene i i den ildfaste formen.

Hakk opp urtene og olivenene, riv parmesanen og ha det i en bolle sammen med brødsmulene. Vask limen godt før du river det grønne av skallet på den fine siden av rivjernet og blander inn. Del limen i to og klem ut og ha i saften også.

Fordel toppingen over fiskestykkene. Dryss over pepperen og resten av saltet før du fordeler olivenoljen over til slutt.

Sett formen i stekeovnen og stek fisken i 15-20 minutter. Ta første sjekk etter 15 minutter. Ta en kniv bort til fisken for å sjekke om den flaker seg når du tar i den. Gjør den det, er den ferdig. Hvis ikke, lar du den steke litt til.

Server de kokte potetene til. God middag!

Jeg er veldig glad i en en klatt rømme eller to sammen med potetene.

Fru Timian har eget FISKEKRYDDER som er like godt å bruke på hvit- som rød fisk. Du kan lese mer om det her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon