Jeg har en stor forkjærlighet til middager som kan lages ferdig i langpannen i stekeovnen. Nesten ingen oppvask og når alle forberedelsene er gjort, er det bare å sette seg ned og vente. Herlig! Jeg anser derfor veldig ofte disse langpannemiddagene som lettvinte middager. Noen ganger får jeg reaksjoner på det, fordi de jo tar litt tid å få ferdig. Jeg tenker at lettvint ikke bestandig er det samme som kjapp, så jeg fortsetter å kalle dem lettvinte.

Her er det grønnsaker og koteletter som blir plassert i langpannen. Så lager jeg er erte- og myntepuré som jeg serverer til. Skikkelig forfriskende og god!

God middag!

Ovnsbakte koteletter og grønnsaker

Oppskrift på ovnsbakte koteletter og grønnsaker med ertepuré til
til 4 personer

Langpannen
2 rødløk
2 røde paprika
2 squash
8-10 små poteter
3 ss olivenolje
1 ts salt
nykvernet pepper
1 ts tørket oregano
4 nakkekoteletter
100 g oliven
8 cherrytomater
50 g fetaost

Erte- og myntepuré
150 g frosne erter
20-25 mynteblader
½ dl olivenolje
litt flaksalt
nykvernet pepper
litt sitronsaft
2 ss gresk yoghurt

Sett stekeovnen på 200 grader og finn fram en langpanne.

Del opp rødløken i båter, paprikaen i litt store biter, squashen i 1 cm tykke skiver og poteten i to (hvis de er små, hvis ikke deler du dem flere ganger). Ha det over i en langpanne sammen med 2 ss av olivenoljen, salt, pepper og tørket oregano. Bland det godt sammen.

Sett pannen i stekeovnen og stek i 15 minutter.

Krydre kotelettene med salt og pepper og gni litt olje på dem også. Etter 15 minutter, legger du dem i langpannen og steker videre i ca. 20 minutter. Vend kotelettene én gang.

Når det gjenstår 5 minutter av steketiden, har du i olivenene, cherrytomatene og fetaosten i små terninger.

Dersom kotelettene trenger litt mer farge, skrur du på grillelementet de siste 2 minuttene av steketiden.

Mens pannen står i stekeovnen, lager du puréen. Kok opp vann i en kjele og ha i de frosne ertene. Gi dem et oppkok og la dem koke i 20 sekunder. Hell dem over i et dørslag og slå over nok kaldt vann til at du stanser kokeprosessen.

For å lage puréen, kan du bruke en blender eller stavmikser. Ha ertene i en egnet bolle sammen med myntebladene og kjør knivene rundt til det blir helt hakket opp. Spe med oljen og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Rør inn yoghurten, så er det klart for servering!

Ovnsbakte koteletter og grønnsaker

Ovnsbakte koteletter og grønnsaker

Ovnsbakte koteletter og grønnsaker

Ovnsbakte koteletter og grønnsaker

God middag!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Readers comments

    • Hei Trine! Nei, i denne oppskriften gjør jeg ikke det. Jeg bare vender dem en gang under stekingen, i langpannen. Som det står i oppskriften 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *