Jeg tilhører den delen av befolkningen som synes at en saftig kotelett er både skikkelig godt og veldig enkelt å lage. Legg merke til at jeg skriver saftig, for det må den være. Det forutsetter at koteletten du kjøper må være litt tykk. Og så må du for all del la alt fettet være på mens du steker koteletten. Så får du heller skjære det vekk etterpå. Uten fett, blir koteletter pr definisjon tørt!

Når jeg tilbereder kotelettene på denne måten, lager jeg også superkjapp og kjempegod saus til, i samme panne. Perfekt!

Koteletter med saus og grønnsaker

Dette trenger du til 4 personer:
4 koteletter
salt og pepper
litt smør og olje til steking
3 fedd hvitløk
4 røde sjalottløker eller 1 vanlig rødløk
2 ss creme fraiche
ca 1 dl vann
200 g rosenkål
1 bunt asparges

kokte poteter til servering

Koteletter med saus og grønnsaker

Skjær noen snitt i fettranden på kotelettene og dryss over godt med salt og pepper. Varm opp smør og olje i en stekepanne og brun kotelettene på sterk varme i 3-4 minutter på hver side, til de blir gyllenbrune. Dersom du ikke har en stor stekepanne, bruner du to og to om gangen.

Mens kotelettene stekes, finhakker du hvitløken og deler rødløken i båter. Ta kotelettene ut av pannen. Skru varmen ned på litt under medium varme og ha i løken og hvitløken. La det surre i noen minutter. Ha i creme fraich og vann og rør rundt. Legg i kotelettene igjen, sett på lokk og la det koke på medium varme i 7-8 minutter.

Rens rosenkålen. Fjern de grove endene på aspargesen og del den i mindre biter. Legg dette oppi panna, sett på lokket igjen og kok videre i 4-5 minutter til grønnsakene er møre.

Server kokte poteter til.

God middag!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *