Å, jeg elsker fargerik mat som dette! Og så smaker den altså akkurat så godt som du skjønner den må gjøre når du ser denne herligheten!

Poke er en gatemat fra Hawaii bestående av ris, ulike rå grønnsaker og rå, marinert fisk. Veldig ofte brukes det rå tunfisk, men det er jo ikke spesielt vanlig å få kjøpt her hjemme, så jeg bruker bestandig laks når jeg lager poke. Kjøp laks med garantert sushikvalitet når du skal bruke den i poke.

Laksen marinerer jeg i en pokesaus, og dagens gode nyhet er at Kikkoman nå har kommet med en knallgod pokesaus perfekt for denne marineringen og for å helle over pokebollen når du spiser! Pokesausen er laget av soyasaus og sesamolje og er, etter min mening, akkurat passe salt og søt, passe tykk og den gode ristede sesamsmaken gjør skikkelig susen.

Du får kjøpt Kikkoman Pokesaus hos Meny og i store Sparbutikker, så sjekk ut hvor du finner din nærmeste butikk 😉

Poke med laks og pokesaus fra Kikkoman

til 4 personer

Laksen
1 dl Kikkoman pokesaus
2 cm fersk ingefær – skal bli ca. 1 ts revet ingefær
2 vårløk
12-15 usaltede cashewnøtter
¼ ts chiliflakes
600 g laks av sushikvalitet

Risen
400 g sushiris
5 ¼ dl vann
1 ½ ts salt
3 ss riseddik

Syltet rødløk
4 ss riseddik
2 ss sukker
1 ts flaksalt
2 rødløk

Resten av pokebollen
2 gulrøtter
2 vårløk
20 små cherrytomater
koriander
ekstra Kikkoman pokesaus

Laksen skal skikkelig god hvis den får ligge i marinaden i  1-2 timer før servering, så start med å lage marinaden. Hell Kikkoman pokesaus i en bolle. Riv ingefæren og rør i. Finhakk vårløken og cashewnøttene og rør både dem og chiliflakene inn i sausen.

Skjær laksen i små terninger på ca. 1 ½ x 1 ½ cm og ha i bollen. Vend bitene godt i marinaden, legg over et lokk og sett bollen i kjøleskapet de kommende to timene.

Vask sushirisen godt i kaldt vann før du starter med kokingen. Du bør skifte ut vaskevannet mange nok ganger til at det forblir blankt. Da er risen klar for koking. Ha så risen i en kasserolle sammen med det tilmålte vannet og saltet. Kok opp. Skru umiddelbart ned varmen slik at vannet akkurat koker. Ha på lokket og la det være helt tett mens du koker.

Kok risen i 13 minutter. Ta kasserollen bort fra varmen og la kasserollen stå i 10 minutter til. Hele tiden mens lokket er pent plassert på kasserollen.

I mellomtiden blander du sammen riseddik og sukker i en bolle. Hell risen over på et stort fat og fordel den utover. Hell eddikblandingen over og bland det sammen. La risen avkjøles til romtemperatur.

Rør sammen riseddik, sukker og salt i en skål. Skjær rødløken i så tynne ringer som du greier og ha ringene  i slålen. Dette trenger bare å stå i 10 minutter før det blir syltet og kjempegodt!

Skjær gulrøttene i tynne staver, vårløken i tynne ringer og cherrytomatene i to.

Så er det klar for servering!

Jeg bruker å fordele risen i 4 skåler og så fordeler jeg resten pent og pyntelig rundt. Hell ekstra Kikkoman Pokesaus i en skål som du enten kan dyppe i eller helle over salaten.

God middag!

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Haugen-Gruppen

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *