Ørret og nudler

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ørret og nudler

Går du inn i en innvandrerbutikk som har thaimat, er det jammen meg ikke lett å vite hvilken av de 20 ulike nudelpakkene du skal kjøpe inn til den retten du skal lage. Jeg husker én gang damene i thaibutikken jeg bruker lo og ga seg helt over når jeg fortalte hva jeg hadde tenkt å bruke mine utvalgte pakker til. Så de tok med seg pakkene og byttet dem til den versjonen som var riktig.

Ettersom jeg ikke har blitt noen større nudelekspert etter dette, plukker jeg sikkert fremdeles med meg feil pakker, men det spiller ingen stor rolle for meg.

I denne retten bruker jeg glassnudler. Det er den type nudler som ser nesten helt blanke og gjennomsiktige ut. Da jeg var i Bangkok lærte jeg å gjøre klar glassnudlene på best mulig måte. Og det er superenkelt. Jeg legger dem bare i en stor bolle og så heller jeg over godt med lunkent vann. Så får nudlene ligge der til de blir myke – et sted mellom 10 og 15 minutter. Da klistrer de seg ikke sammen, og er veldig gode å jobbe med etterpå.

Du kan selvfølgelig bruke vanlig nudler med hvetemel i til denne retten også!

ørret og nudler

Oppskrift på stekt ørret med glassnudler og linser
til 4 personer

Nudlene
200 g glassnudler
6 soltørkede toamter
8 sjampinjong
¼ rød chili
1  ss rapsolje
2 fedd hvitløk
2 sjalottløk
½ rød paprika
2 ts curry paste
½ dl vann
½ boks hermetiske røde bønner
2 ts soyasaus
1 hjertesalat
1 stor neve ruccolasalat

Ørreten
600 g ørret – gjerne med skinn
½ ts flaksalt
nykvernet pepper

Ha glassnudlene i en bolle og hell over nok lunken vann til at det dekker. La det stå mens du lager resten av retten.

Bruker du helt tørre, soltørkede tomater, skjærer du dem i strimler før du har dem i en liten skål og heller kokende vann over. La dem ligge slik i noen minutter, til de blir myke. Bruker du soltørkede tomater som ligger i olje, har du dem direkte i retten – oppdelt i strimler.

Del sjampinjongen i mindre biter og hakk opp chilien. Jeg bruker å ta med frøene, men du kan gjerne skrape dem ut før du hakker den opp, så blir ikke den ferdige retten like sterk. Ha dette i en stekepanne med høye kanter eller en wokpanne sammen med oljen og la det steke på ganske sterk varme i noen minutter. I mellomtiden hakker du opp hvitløken og skjærer sjalottløken i tynne ringer. Skru ned varmen noe og ha i.

La det surre noen minutter. Del opp paprikaen i terninger og ha i både den, de soltørkede tomatene, curry pasten og vannet. Rør det sammen. Kok opp.

Ta glassnudlene ut av vannet og ha dem over i stekepannen. Rør også inn linsene. Smak til med soyasausen.

Skjær hjertesalaten i strimler og rør både den og ruccolaen inn like før servering.

Mens du driver med nudlene og tilbehøret, er det greit å finne frem en annen stekepanne. Dryss salt og pepper på begge sider av fisken. Varm oljen i stekepannen og legg i fiskestykkene, med skinnsiden ned. La fisken steke på ganske sterk varme, og da mener jeg ca. ¾ varme på stekeplaten (det varierer fra plate til plate), til skinnet har fått en gyllen farge og har blitt sprøtt. Skru ned varmen til lav, vend stykkene med kjøttsiden ned og stek fisken ferdig.

Har du fisk uten skinn, steker du den på svakere varme på skinnsiden.

Med sprøstekt skinn som dette, spiser jeg det også! Og det er kjempegodt!

God middag!

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon