Laks og pasta i ostesaus

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Laks og pasta i ostesaus

Ingenting er bedre enn å kunne plukke sine egne tomater fra hagen eller drivhuset. De smaker helt annerledes enn de du kjøper i butikken, så er det sesong og du et et sted å sette en tomatplante eller to: Prøv det! Jeg garanterer at du vil elske det! De av dere som bruker å lese bloggen min, vet at vi har drivhus i hagen og tomatene derifra er fantastisk gode. De er derfor med i riktg monn i dagens middag.

Jeg bruker ofte kremost i sauser og supper fordi det er enkelt og god. Og fordi jeg nesten bestandig har en eller form for kremost liggende i kjøleskapet. Her får kremosten og tomatene følge med pastahjul og laksefileter. Luksuriøs middag på kort tid!

Laks og pasta i ostesaus

Oppskrift på laks  og pasta i ostesaus

til 4 personer

400 g pasta – her bruker jeg pastahjul, bruk det du har
2 gulrøtter
4 laksefileter à 125 g
salt
pepper
100 g bacon
125 g kremost, helst helfet, her bruker jeg en med urter
noen tomater

 

Sett stekeovnen på 180 grader og kle et stekebrett med bakepapir eller smør en ildfast form med litt olje.

Kok pastaen i godt saltet vann etter anvisning på pakken. Skrell gulrøttene og del dem i terninger som er ca. 1/2 x 1/2 cm. La dem koke sammen med pastaen de siste 3 minuttene. Hell pasta og gulrotterninger over i et dørslag og la det renne av. Ta vare på litt av kokevannet. Det trenger du til pastasausen.

Mens pastaen koker, drysser du salt og pepper over fiskefiletene og legger dem på stekebrettet eller i den ildfaste forma. Stekes i 10-12 minutter. Så til baconet. Jeg liker å klippe baconskiver i småbiter når jeg skal steke det, men du kan selvfølgelig bruke en skjærefjæl og kniv på vanlig måte. Samme hvilken fremgangsmåte du velger, steker du det på medium varme i en stekepanne til det blir gyllenbrunt. Legg det over på tørkepapir slik at overflødig fett kan renne av og det beholder sprøheten.

Ha ca. 1 dl av kokevannet til pastaen tilbake i den nå tomme pastakasserollen. Rør ut kremosten og tilsett eventuelt litt mer salt og pepper dersom du føler det behøves. Kjennes sausen litt for tykk ut, rører du inn litt mer av kokevannet. Rør så inn den ferdigkokte pastaen og gulrotterningene.

Del opp tomatene i mindre biter og flak opp den ferdige laksen. Bland alle ingrediensene forsiktig sammen.

Det er greit å fordele maten direkte på tallerkener og ikke på et stort serveringsfast. Jeg liker iallfall best når fiskebitene fremdeles har litt størrelse og de går fryktelig fort i stykker dersom de blir jobbet for mye med.

Laks og pasta i ostesaus

Kos deg med en deilig fiskemiddag!

2 kommentarer til “Laks og pasta i ostesaus”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon