Denne middagen lager du på 12 1/2 minutt!

Her er vi virkelig nede på sekundtelling kan du se! Mesteparten av disse minuttene går med til å koke opp vannet til nudlene. Og mens du venter på det, kan du dele opp agurker og hakke opp chili og koriander. Makrellen jeg bruker, har jeg kjøpt ferdig i butikken. Samme hvor effektiv jeg er, rekker jeg ikke å røyke den selv på disse små minuttene.

Her bruker jeg glassnudler. Du kan selvfølgelig bruke vanlige hvetenudler eller eggnudler. Godt blir det samme hva!

Middag på tolv og et halvt minutt!

Dette trenger du for å lage nudler med agurk og varmrøkt makrell til 4 personer
300 g glassnudler
kokende vann
2-3 fedd hvitløk
3 ss soyasaus
2-3 ss fiskesaus (kan utelates)
1 ½ rød chili
2 agurker
1 liten bunt koriander
100 g varmrøkt makrell

Klipp eller brekk opp nudlene så de blir omlag 10 cm lange. Ha dem over i en bolle. Hell over nok kokende vann til at det dekker godt. Legg over et lokk. Etter 3 minutter heller du nudlene over i et dørslag og slår over nok kaldt vann til at de kjølner.

Riv hvitløken på den fineste siden av et rivjern eller bruk en hvitløkpresse. Ha hvitløken i en bolle sammen med soyasaus og fiskesaus og rør det sammen. Del chilien i to og skrap ut frøene med en teskje. Skjær chilien i så tynne strimler som du greier og ha den i bollen. Bruk en ostehøvel og lag lange, tynne skiver av agurken. Når du kommer inn til den myke kjernen i midten, snur du agurken og starter fra neste side.

Middag på tolv og et halvt minutt!

Bland inn nudlene. Grovhakk korianderen og del makrellen forsiktig opp med fingrene. Bland alt sammen i en bolle.

Middag på tolv og et halvt minutt!

Nyt middagen!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *