Dette er en skikkelig hverdagsfavoritt som dukker opp på middagsbordet både titt og ofte hjemme hos oss. Den er så utrolig kjapp og enkel å lage, og jeg kan variere tilbehøret ut i fra hva som finnes i kjøleskapet. Jeg varierer også hva slags kremost jeg bruker til sausen. Prøv deg gjerne fram du også og finn din favoritt!

Kanskje har du sett en ganske lik oppskrift her på bloggen tidligere også, nemlig denne pastarettene med laks og tomater i ostesaus. Helt samme prinsippet, bare litt annet tilbehør.

Her bruker jeg laksefilet fra Salma. Bestandig kjekt å bruke fisk som du vet har helt topp kvalitet og som jeg får kjøpt i lokalbutikken!

God middag!

Laks med pasta og grønnsaker

Oppskrift på Salma med pasta og grønnsaker i ostesaus
til 4 personer

600 g Salma
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
1 ss olivenolje

400 g pastaskruer eller pastarør
1 ts salt
2-3 gulrøtter
1 brokkoli
1 rødløk
1 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
125 g kremost med krydder eller urter
litt flaksalt og nykvernet pepper

Start med pastaen. Kok opp vann og salt i en stor kasserolle. Ha i pastaen og kok den etter anvisning på pakken. Skrell gulrøttene og del både dem og brokkolien i småbiter og buketter. Ta med brokkolistilken også! Den smaker godt og det er veldig dumt å kaste en så stor del av en grønnsak. Når det er igjen 4 minutter av koketiden til pastaen, har du i både gulroten og brokkolien og lar dem koke med.

Del laksen i mindre biter og dryss over salt og pepper. Varm oljen i en stekepanne og legg i fiskestykkene, med skinnsiden ned. Jeg vet at det ikke er skinn på Salmalaksen, men du ser hvilken side skinnet har vært på.

Stek laksen på medium varme i ca. 4 minutter. Vend den rundt, skru ned varmen noe og fortsett stekingen i noen minutter til du ser at den er så godt stekt som du ønsker. Noen ønsker å ha en rosa kjerne, og da kan du ta ut fiskestykket etter kanskje 2 minutter. Vil du ha fisken gjennomstekt, men fremdeles veldig saftig, må den kanskje ligge i 4 minutter på den andre siden også.

Skjær rødløken i tynne ringer og finhakk hvitløken. Sett til side.

Hell pastaen og grønnsaken over i et dørslag og la dem renne av. Ta vare på litt av kokevannet. Sett kasserollen tilbake på platen og ha i olivenoljen, løken og hvitløken. La det surre i 2 minutter. Så har du i pastaen, grønnsakene, kremosten og ca. ½ dl av kokevannet og rører det hele sammen. Kanskje må du tilsette bitte litt mer vann. Det ser du an. Smak til med salt og pepper.

Da er det bare rope inn til middag!

Laks med pasta og grønnsaker Laks med pasta og grønnsaker

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Salma. Her kan du se de andre oppskriftene som jeg også har laget for dem.

Laks og rotgrønnsaker i langpanne og lakseterninger med couscous og yoghurtdressing.

Laks med pasta og grønnsaker

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

  1. Tror du den kan være god med kylling istede for laks? Er dessverre ikke så glad i laks, men ørret er litt bedre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *