Pasta med basilikumpesto

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Pasta med basilikumpesto

Jeg har med denne oppskriften i boka mi «Matpakka». Lager du dette til matpakka, vil den naturligvis være kald. For meg smaker dette eminent både kaldt og varmt, så jeg spiser det gjerne til både lunsj og middag.

Her kommer hele teksten fra «Matpakka»: Jeg husker følelsen av å gå inn i klasserommet når vi skulle ha heldagsprøve. Det var spennende og skremmende på en gang. Hadde jeg fulgt med godt nok i timene? Ville jeg huske de tyske glosereglene når jeg trengte dem? Balansen mellom nervøsitet og optimisme var hårfin. Det dummeste jeg kunne gjøre var å stå og snakke med klassekameratene om prøven før vi gikk inn. Da kunne jeg bli overbevist om at jeg ikke kunne noen ting. Heldigvis brukte selvtilliten å komme tilbake når jeg først satt med prøven foran meg.

Det er blitt sagt og skrevet at pesto er optimisme på glass, og vi vet alle at det mentale er helt essensielt når vi står ovenfor store oppgaver. Så jeg kan knapt tenke meg en bedre mat å sende med når det er en vanskelig heldagsprøve som står for tur.

Pesto betyr støtt eller knust. Og har du en morter kan du gjerne lage pestoen i den eller du kan bruke en food processor.

Pasta med basilikumpesto

Dette trenger du til 4 personer
400 g tagliatelle eller spagetti
4-5 ss pinjekjerner
1 potte basilikum
1 ½ dl olivenolje, extra virgin
50 g parmesan
salt
pepper
en liten skvis sitronsaft

Kok tagliatellen i lettsaltet vann i ett minutt kortere enn det som står på pakken. Ettersom pastaen skal ligge og godgjøre seg i deilig pesto en stund før den skal serveres unngår du at den blir for myk og slapp hvis du koker den litt mindre enn vanlig.

Når den er ferdigkokt heller du den over i et dørslag og lar den renne av. Ha den så tilbake opp i kasserollen.

Du får mest smak ut av pinjekjernene hvis du rister dem i en tørr panne i noen minutter før du har dem opp i food processoren eller morteren sammen med basilikumbladene. Kjør eller hakk til alt er i småbiter. Spe med olivenoljen i en tynn stråle. Riv parmesanen over, strø over litt salt og nykvernet pepper og kjør knivene rundt til det er godt blandet. Smak for å kjenne om det er passe med salt.

Ha pestoen opp i kasserollen sammen med pastaen og vend det sammen. Når det er avkjølt har du det opp i passe bokser, setter det i kjøleskapet og du har gjort ditt til at det tenkes positive tanker under morgendagens heldagsprøve.

2 kommentarer til “Pasta med basilikumpesto”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon