Pasta med basilikumpesto

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 15 minutter

Porsjoner: 4

Pasta med basilikumpesto

Pasta med basilikumpesto må være én av de middagene jeg har laget flest ganger i mitt liv. Jeg elsker basilikumpesto og kan med stor glede spise det flere ganger i uken år etter år. Enten blandet sammen med pasta som her, i PIZZAKNUTER eller som saus til RÅSTEKTE GRØNNSAKER OG KJØTT

LES MER: Server BASILIKUMPESTO på hvit pizza!

Vi har også i årevis brukt pasta med basilikumpesto som matpakkemat – enten når ungene ville ha med noe ekstra godt på skolen eller vi skulle ut på tur.

LES MER! Lag deg en herlig ÅPEN SANDWICH MED MOZZARELLA, SKINKE OG BASILIKUMPESTO!

Pesto betyr støtt, og det er jo sånn man egentlig lager pestoen; at man støter basilikumbladene sammne med hvitløk, pinjekjerner og revet parmesan i en morter før man sper med en god olivenolje. Jeg innrømmer raskt og enkelt at jeg bruker en liten food processor eller stavmikser når jeg lager min pesto. Da går det superkjapt.

Ingredienser

400 g tagliatelle
4 ss pinjekjerner
1 potte basilikum stor
40 g parmesan
1 fedd hvitløk
1.5 dl olivenolje
0.25 ts flaksalt
nykvernet pepper
1 skvis sitronsaft

Slik lager du pasta med basilikumpesto

Kok tagliatellen i lettsaltet vann i ett minutt kortere enn det som står på pakken. Ettersom pastaen skal ligge og godgjøre seg i deilig pesto en stund før den skal serveres unngår du at den blir for myk og slapp hvis du koker den litt mindre enn vanlig.

Når den er ferdigkokt heller du den over i et dørslag og lar den renne av. Ha den så tilbake opp i kasserollen.

Du får mest smak ut av pinjekjernene hvis du rister dem i en tørr panne i noen minutter før du har dem opp i food processoren sammen med basilikumen – jeg tar med både blad og stilker (ikke stilker som er veldig grove) – revet parmesan og hvitløkfedd. Kjør knivene til alt er i småbiter. Spe med olivenoljen i en tynn stråle. Strø over litt salt og nykvernet pepper og skvis inn sitronsaften. Kjør knivene rundt til det er godt blandet. Smak for å kjenne om det er passe med salt.

Ha pestoen opp i kasserollen sammen med pastaen og vend det sammen.

God middag!

2 kommentarer til “Pasta med basilikumpesto”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon