Hvit pizza med potet, sopp og basilikumpesto

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Hvit pizza med potet, sopp og basilikumpesto

Hvit pizza, potetpizza eller pizza med potet. Kjært barn har mange navn, og denne godbiten ligger klart i favorittboksen! Dette er SÅ GODT!

Du kan gjerne spise potetpizza som en vanlig pizza. Det er vel det den i utgangspunktet er beregnet for. Men du kan også veldig gjerne spise den sammen med en god suppe. Det er supergodt. Klikk deg inn til alle suppeupppskriftene mine her!

Jeg bruker min supre pizzadeigoppskrift til disse hvite pizzaene også. Den fungerer akkurat like bra hver enste gang. Og til fyllet kan du i grunn legge på hva du nå enn måtte ønske. Jeg kan iallfall garantere deg at kombinasjonen creme fraiche med hvitløk og krydderier, gyllenstekt sopp og tynne potetskiver er alderes tipp topp.

Oppskrift på potetpizza

4 porsjonspizzaer

Pizzadeig
500 hvetemel, gjerne pizzamel merket Tipo 0 eller Tipo 00
¼ pk gjær, fersk eller tørr
½ ts salt
1 ss olivenolje
3 ¼ dl vann, ca. 25 grader

Topping
1 fedd hvitløk
1 ½ dl creme fraiche
2 ts flaksalt
nykvernet pepper
250 g sjampinjong
2 ss olivenolje
2-3 poteter
200 g fersk mozzarella
100 g annen revet hvitost

Basilikumpesto
1 stor potte basilikum
4 ss pinjekjerner
1 ½ dl extra virgin olivenolje
50 g parmesan
½ ts flaksalt
nykvernet pepper
saft av ¼ sitron

Ha alle de tørre ingrediensene til pizzadeigen i en bakebolle. Bruker du fersk gjær, smuldrer du den rett oppi bakebollen. Ha i olivenolje og vann og sett elt deigen på laveste hastighet på kjøkkenmaskinen i 15 minutter.

Dekk bollen med et lokk og la deigen heve til dobbel størrelse. Det tar en god time.

Lag klart toppingen og pestoen mens deigen hever.

Sett stekeovnen på så høy varme som mulig – helst et sted mellom 250 og 300 grader og legg i en pizzastein om du har det.

Rist pinjekjernene til pestoen i en tørr stekepanne til de blir brunflekkete. Ha dem så i en matprosessor sammen med basilikumbladene og litt av olivenoljen og kjør knivene rundt til det har blitt helt most. Spe med resten av oljen. Riv parmesanene og ha i. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Riv hvitløkfeddet på den fine siden av rivjernet og rør sammen med creme fraichen pluss litt under halvparten av saltet og godt med pepper.

Del soppen i skiver. Ha oljen i en stekepanne og fres soppen på høy varme til den blir gyllenrbun. Krydre med halvparten av det resteren de saltet samt pepper.

Skjær potetene i tynne skiver. Har du en mandolin, er dette riktig øyeblikk å bruke den på for å få helt tynne skiver. Jeg bruker bare å la skivene ligge i kavldt vann frem til resten er klart.

Dryss hvetemel på et bakebord og hveld deigen over. Del den i 4 like store deler og rull hver ut til en bolle. La bollene hvile i 4-5 minutter før du kjevler dem ut til avlange pizzaer. Det er mye letter å kjevle ut når deigen får hvile litt først.

Legg leivene over på to bakepapirkledde stekebrett.

Fordel creme fraichedressingen på bunnene. Så river du mozzarellaen i småbiter og fordeler både den og den andre hvitosten over. Så soppskivene og potetskivene over der igjen. Fordel ca. ½ ss olivenolje over potetskivene før du setter pizzaene i stekeovnen.

Du kan legge pizzaene direkte på pizzastein om du har det, eller legg inn stekebrettene. Jeg steker to og to pizzaer på pizzastein, og det tar et sted mellom 5 og 9 minutter, avhengig av hvor varm stekeovnen er.

Pestoen fordeler du over ved servering!

Nyt!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon