Åpen mozzarella- og skinkesandwich

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 25 minutter

Porsjoner: 4

Åpen mozzarella- og skinkesandwich

Åpen mozzarella- og skinkesandwich er en sikker vinner for alle som har en svakhet for kombinasjonen smeltet mozzarella, god spekeskinke og pesto! Oh la la! Jeg kunne iallfall legge til noen ekstra mammapoeng da denne fjøla ble satt på lunsjbordet!

Jeg ser for meg dette som skikkelig deilig hyttemat også! Å komme inn etter en skitur, skjære et helt brød i to på langs og bare fylle på med disse godsakene. For så å servere som en delerett med gjengen.

LES MER! Her kan du lese mer om – og også kjøpe FRU TIMIANS KREMET BALSAMICO MED DADLER!

Her lager jeg basilikumpestoen til sandwichen selv. Det synes jeg blir aller best. Vil du gjøre det enda litt kjappere, kan du bruke en ferdig kjøpt fra butikken. Og så kan du selvfølgelig også bruke andre pestovarianter når du vil ha en variasjon.

Kos deg!

Ingredienser

Åpen sandwich
0.5 brød
120 g spekeskinke
350 g mozzarella
5 tomat(er)
0.25 ts fru timian spansk fest

Basilikumpesto
1 potte basilikum stor
40 g pinjekjerner
1 fedd hvitløk
40 g parmesan
0.5 sitron saften av
0.5 ts flaksalt
nykvernet pepper
1.5 dl olivenolje

Til servering
fru timian kremet balsamico med dadler

Slik lager du åpen mozzarella- og skinkesandwich

Sett stekeovnen på 230 grader, helst varmluft med grillelement.

Basilikumpestoen

Når jeg har butikkjøpt basilikum, klipper jeg av basilikumstenglene rett over pottekanten og bruker både blad og stengler. Har jeg hjemmeavlet basilikum på sommeren, har den som regel mye tykkere stengler. De bruker jeg ikke.

Mos alle ingrediensene til pestoen med en stavmikser. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Den åpne sandwichen

Det føles nesten litt brutalt, men jeg deler altså et helt brød i to, på langs, når jeg lager denne sandwichen. Da har du massevis av gode halve skiver å spise til neste måltid 😉

Fordel et lag med pesto utover brødet. Det kan være at du ikke bruker opp all pestoen du har laget, så da kan du kose deg med den senere.

LES MER! Dette kan du bruke restene av BASILIKUMPESTOEN til!

Fordel spekeskinkesivene over pestoen. Skjær mozzarellaen i ca. 0,5 cm tykke skiver og plasser dem over hele flaten. Dryss over Spansk Fest (om du har det) før du avslutter med tomatskiver.

Slik steker du for å få best resultat

Kle et stekebrett med bakepapir og sett i stekeovnen og sett inn en rist over. Risten skal være på hakket over midten i stekeovnen. Stekebrettet skal bare være der for at det ikke skal dryppe ost ned i selve ovnen.

Legg brødet på risten og stek i 12-15 minutter til osten har smeltet og begynner å få brune flekker. Hvis du vil ha enda litt mer brunflekkete ost, kan kan du enten sette på fullt grillelement på 300 grader i 1 minutt eller ta ut sandwichen og bruke en creme brulee-brenner bitte litt.

Fordel Fru Timians kremet balsamico med dadler over før du skjærer sandwichen i tykke staver og serverer med en gang!

Kos deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon