Grav din egen fisk!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Grav din egen fisk!

Har du prøvd å grave din egen fisk noen gang? Det er en morsom ting å gjøre og den blir ekstra god når du graver den selv! Enkelt å gjøre er det også!

Jeg innbilte meg at det var en ganske vanskelig og tidkrevende prosess å gjøre, men det er det virkelig ikke. Den krever riktignok litt tid, men da trenger den bare å ligge helt for seg selv i kjøleskapet, så det er ikke mye å bekymre seg for. Og for å forberede selve gravingen, trenger du ikke å finne fram spaden! Bare så det er sagt! Salt og sukker i rikelig monn i tillegg til pepper, dill og en aldri så liten skvett med brandy – i tillegg til fisken så klart – er det som må has i hus før du starter.

Sørg for å ha en fin, fersk og fast fiskeside som du bruker. Her bruker jeg en hel side. Du kan også bruke mindre stykker og du kan bruke et loinstykke, som for eksempel Salma.

Ønsker du å være litt i forkant med lagingen, tåler fisken godt å bli fryst. Pakk den i aluminiumsfolie og frys den i inntil 3 måneder.

Her graver jeg ørret. Om du vil bruke laks istedenfor, fungerer det akkurat like bra!

Den gravede fisken passer perfekt å rulle i lefser sammen med kremost og dill.

Grav din egen fisk!

Dette trenger du for å lage gravet ørret med kremost og lefser
1 ½ kg fersk ørretskive med skinn
2 ts nykvernet pepperkorn
100 g salt
100 g sukker
1 stor potte dill
saft fra 2 sitroner
½ dl brandy

tilbehør
8–10 lefser
200 g snøfrisk
1 potte dill

Dekk en firkantet form, omtrent i samme lengde som fiskefileten, med et dobbelt lag plastfolie. La folien være dobbelt så lang som forma. Fjern alle beinene på fisken og skjær vekk fettranden langs kantene. Legg fisken på folien med skinnsiden ned.

Bland sammen pepper, salt og sukker. Hakk opp dillen, inklusive stilkene og bland den inn også. Fordel det oppå laksestykket. Klapp det lett ned i kjøttet. Bland sammen sitronsaft og brandy før du heller det jevnt over fisken.

Dersom fisken er litt lenger enn forma, bretter du halen en gang før du pakker fisken godt inn i plastfolien. Ta gjerne en omgang til med plastfolie slik at du er sikker på at brandyen forblir hos fisken. Legg en skjærefjøl eller noe annet flatt oppå før du legger på vekt (en jerngryte el.) og setter forma i kjøleskapet i 2–3 døgn.

Tørk eller skyll av fisken før skjærer den i tynne skiver. Smør potetlefsene med snøfrisk og legg på fiskeskivene. Dryss over finhakket dill. Rull sammen i pølser og skjær opp.

Grav din egen fisk! Grav din egen fisk! Grav din egen fisk!

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon