Pastaskruer med cherrytomater, kikerter og mozzarella

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Pastaskruer med cherrytomater, kikerter og mozzarella

Det er definitivt ikke mange råvarene du trenger for å lage en god og superkjapp middag. Denne lager du på nøyaktig så lang tid som det tar å koke pastaen, og det tenker jeg er en tid som er innafor å bruke på middagslagingen selv på de mest travle dagene.

Og skulle det være sånn at du ikke har en boks med kikerter stående parat i skapet, men kanskje en boks med bønner, ja, da bruker du den istedenfor.

God middag!

 

pasta-med-tomat-og-mozzarella

Oppskrift på pasta med tomater, kikerter og mozzarella
til 4 personer

400 g pastaskruer
2 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
1 ts flaksalt
godt med nykvernet pepper
500 g cherrytomater
1 boks, 400 g, hermetiske kikerter
125 g fersk mozzarella
noen basilikumblader

Kok pastaskruene i godt saltet vann, etter anvisning på pakken.

Finhakk hvitløkfeddene og ha dem i en stekepanne sammen med olivenoljen, saltet og pepperen. La det surre på litt under medium varme i noen minutter, til det dufter deilig på hele kjøkkenet.

Del cherrytomatene i to eller fire, avhengig av hvor store de er. Skyll kikertene i kaldt vann før du har både dem og tomatene i stekepannen og lar det surre med til det blir gjennomvarmt. Del opp mozzarellaen. Jeg bruker bare å rive den i mindre biter, men du kan også skjære den.

Når pastaen er ferdigkokt, heller du den over i et dørslag og lar den renne av. Så hvelver du den over i stekepannen – dersom det er plass i den. Hvis ikke, hvelver du pastaen tilbake i kasserollen og så har hvitløk- og tomatblandingen oppi kasserollen. Ha også i mozzarellabitene. Rør rundt. Smak og kjenn om det er passe med salt og pepper i.

Hell det over på et serveringsfat og dryss over noen basilikumblader.

Da er middagen rett og slett servert – og det tok jammen ikke mange minuttene.

pasta-med-mozzarella-og-tomatpastaskruer-med-tomat-og-mozzarella

 

 

 

 

3 kommentarer til “Pastaskruer med cherrytomater, kikerter og mozzarella”

 1. Hei
  Mener å huske at du en gang for lenge siden hadde en oppskrift på trykk i Dagbladet som var noe a la Adventssuppe? Kan det stemme? Slik jeg husker det var det mat som passet å lage til mange (15-20stk) og som utgangspunkt var det svineknoke som var brukt, samt at det var brukt div julekrydder i suppa.
  Hvis det var deg – kan du legge ut oppskrifta eller en oppdatert versjon eller lignende? Det får bli mitt førjulsønske til deg! 🙂
  Tenker det er perfekt mat i førjulstida når man vil invitere, men ikke orker å lage mange forskjellig retter.

  • Fy flate, Marte! Det var jammen godt husket! Den hadde jeg helt glemt av. Den sto på trykk 13. desember i 2009 🙂 Jeg har ikke bildene til de oppskiriftene jeg hadde i Dagbladet – jeg eier ikke rettigheten – og ikke vet jeg om jeg rekker å lage retten på nytt før jul, så her har du oppskriften:

   «Dette er maten å servere når du har invitert halve nabolaget på førjusfest og egentlig ikke har tid til å lage noen verdens ting! For denne suppa lager seg nesten helt selv. Den krever imidlertid at du planlegger, for de færreste kjøttdisker eller slaktere har en 7-kilos fersk, saltet og røkt skinke liggende klar. De skaffer den imidlertid helt uten problemer når de får noen dager på seg. For å koke suppa, trenger du en svær kasserolle. Og mangler du en selv, prøv hos naboen!

   I tillegg til å bli en billig, julete og skikkelig slurpende god suppe, får du mye luksuspålegg ut av restene.
   Har du tid til overs, kan du jo bake et godt olivenbrød å servere til!»

   Antall personer: 1012 stykker + rester til pålegg
   Fra start til ferdig middag: 6 timer
   Aktiv tid: 30 minutter

   Adventsuppe med røkt skinke og bønner
   1 stor røkt og saltet skinke med bein, ca. 7 kg
   1 l god eplejuice
   vann
   1 løk
   1 hvitløk
   10-15 nellikspiker
   1 stjerneanis
   15-20 pepperkorn
   2 laurbærblad
   10-12 gulrøtter
   5 bokser borlottibønner eller andre hermetiske bønner

   Ha skinken i en stor kasserolle. Det går bra selv om noen centimeter av skinken stikker oppom kasserollekanten. Vi dekker til det etterpå. Hell i juicen og nok vann til at det enten dekker skinken eller kommer helt opp til kasserollekanten. Kok opp og la det småkoke i 2025 minutter. Fjern skum som danner seg på toppen.

   Del både løken og hvitløken i to. Du trenger ikke å skrelle dem først. Ha det i kasserollen sammen med nellikspiker, stjerneanis, pepperkorn og laurbærblad (se ukas tips). Får du lagt et lokk på toppen av kasserollen, gjør du det. Hvis ikke, legger du aluminiumsfolie over og sørger for at det ligger helt tett over både skinketoppen og kasserollen. Kok opp igjen og la det syde (være helt opp til kokepunktet) i 4 1/25 timer.

   Nå skal du få skinken ut av kraften, og det er det vanskeligste med hele suppa, for nå er denne skinken riktig så myk og uhåndterlig samtidig som den er veldig tung. Det er derfor kjekt å være 2 stykker akkurat her. Hell mesteparten av kraften over i en annen kasserolle før du tar ut skinken. La det avkjøles noe før du fjerner svoren og fettet og deler opp kjøttet i mindre biter. Jeg bruker ganske store biter til denne suppa.

   Sil kraften og kok den opp igjen. Skrell gulrøttene, del dem i 1/2 centimeter tykke skiver og ha dem i kraften. 3 minutter før de er møre, heller du bønnene over i et dørslag, skyller dem i vann og har dem i kasserollen. De trenger noen minutter på å bli gjennomvarme.

   Smak til med salt og pepper. Ettersom skinken er saltet i utgangspunktet, er det ikke sikkert at du trenger å salte suppa i det hele tatt.

   Legg store kjøttstykker i en suppetallerken og øs over kraften med bønnene og gulrotbitene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon