Pastaskruer med hvitløk og mandelsaus
Mandler gjør seg til mer enn kaker. Her bruker jeg dem til å lage en deilig pastasaus! Kanskje ikke den mest opplagte kombinasjonen, men det blir kjempegodt. Det er bare å prøve!
Her skålder jeg mandlene som jeg bruker i sausen, men vil du ha en enda kjappere saus, dropper du skåldingen og tar med skallet når du kjører mandlene til smuler i food processoren. Eller du kan kjøpe ferdigskåldede mandler, hvis det finnes i en butikk i nærheten.
Dette trenger du til 4 personer
450 g pastaskruer
2 ts salt
200 g mandler
3 fedd hvitløk
2 dl vann
3 ss smør
2 ss olivenolje
pepper
100 g parmesan
saft av 1/2 sitron
en neve basilikumblader
Kok pastaskruene etter anvisning på pakken i godt saltet vann. Når de er ferdigkokte, heller du dem over i et dørslag og lar dem renne av. Ta vare på kokevannet.
Jeg bruker å skålde mandlene til sausen, så hell kokende vann over 150 gram av mandlene og la de ligge i vannet i noen minutter til du kjenner at skallet begynner å løsne. Hell av vannet og fjern skallet. Et godt tips når du skal fjerne skallet, er å legge mandlene i et kjøkkenhåndkle og gni håndkleet mot mandlene. Da slipper skallet fort.
Ha de skåldede mandlene i en food processor sammen med hvitløkfeddene og kjør knivene rundt til det har blitt helt smulete. Ha i vannet og bland det sammen.
Smelt sammen smør og olivenolje i en kasserolle og ha i mandelpureen. La det koke på svak varme i 2-3 minutter til den tykner. Tilsett 4 dl av kokevannet, litt salt og noen runder med pepperkverna. La sausen koke i 3-4 minutter. I mellomtiden river du parmesanen og hakker opp de siste 50 grammene med mandler.
Bland pastaen, parmesanen og sitronsaften i sausen. Smak til med salt og pepper. Rør inn basilikumbladene og de hakkede mandlene og server.
[…] Tirsdag 14. mai – Pasta med mandelsaus […]