Pastaskruer med hvitløk og mandelsaus

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Pastaskruer med hvitløk og mandelsaus

Mandler gjør seg til mer enn kaker. Her bruker jeg dem til å lage en deilig pastasaus! Kanskje ikke den mest opplagte kombinasjonen, men det blir kjempegodt. Det er bare å prøve!

Her skålder jeg mandlene som jeg bruker i sausen, men vil du ha en enda kjappere saus, dropper du skåldingen og tar med skallet når du kjører mandlene til smuler i food processoren. Eller du kan kjøpe ferdigskåldede mandler, hvis det finnes i en butikk i nærheten.

Pastaskruer med hvitløk og mandelsaus

Dette trenger du til 4 personer
450 g pastaskruer
2 ts salt
200 g mandler
3 fedd hvitløk
2 dl vann
3 ss smør
2 ss olivenolje
pepper
100 g parmesan
saft av 1/2 sitron
en neve basilikumblader

Kok pastaskruene etter anvisning på pakken i godt saltet vann. Når de er ferdigkokte, heller du dem over i et dørslag og lar dem renne av. Ta vare på kokevannet.

Jeg bruker å skålde mandlene til sausen, så hell kokende vann over 150 gram av mandlene og la de ligge i vannet i noen minutter til du kjenner at skallet begynner å løsne. Hell av vannet og fjern skallet. Et godt tips når du skal fjerne skallet, er å legge mandlene i et kjøkkenhåndkle og gni håndkleet mot mandlene. Da slipper skallet fort.

Ha de skåldede mandlene i en food processor sammen med hvitløkfeddene og kjør knivene rundt til det har blitt helt smulete. Ha i vannet og bland det sammen.

Smelt sammen smør og olivenolje i en kasserolle og ha i mandelpureen. La det koke på svak varme i 2-3 minutter til den tykner. Tilsett 4 dl av kokevannet, litt salt og noen runder med pepperkverna. La sausen koke i 3-4 minutter. I mellomtiden river du parmesanen og hakker opp de siste 50 grammene med mandler.

Bland pastaen, parmesanen og sitronsaften i sausen. Smak til med salt og pepper. Rør inn basilikumbladene og de hakkede mandlene og server.

Ett kommentar til “Pastaskruer med hvitløk og mandelsaus”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon