De enorme mengdene med tomat som har vokst seg røde og modne i drivhuset, er mer enn vi greier å spise opp etterhvert, så jeg har lagd mange porsjoner med tomatsaus i løpet av høsten som jeg har fryst ned i passe porsjonspakker. Du trenger ikke å ha egendyrkede tomater for å lage denne tomatsausen. Butikkjøpte gjør akkurat samme nytten!

Dette er enke og god mat! Akkurat som jeg liker!

Makaroni med hjemmelagd tomatsaus

Dette trenger du for å lage makaroni og tomatsaus til 4 personer
1 1/2  kg tomater
salt
nykvernet pepper
1-2 ts balsamicoeddik
500 g makaroni
noen blader basilikum
litt revet parmesan

Makaroni med hjemmelagd tomatsaus

Sett stekeovnen på 150 grader varmluft og legg bakepapir på et stekebrett.

Del alle tomatene i to og legg dem med snittflaten opp på stekebrettet. Sett brettet i stekeovnen og stek/tørk i ca. 30 minutter. Det avhenger av hvor store tomatene er. Hele hensikten med denne halvtørkingen er at få frem enda mer sødme av tomatene til den ferdige sausen. Tomatene er passe når de begynner å bli skrumpete.

Makaroni med hjemmelagd tomatsaus

Ha tomatene over i en kasserolle og mos dem med en stavmikser, eller ha den i en blender eller food processor og mos dem der før du har dem i en kasserolle. Kok opp og smak til med salt, pepper og balsamicoeddik.

Makaroni med hjemmelagd tomatsaus

Jeg har lagd store porsjoner av dette når jeg har holdt på. Så fryser jeg ned ferdig saus i geniale zip-poser. Så kan jeg ta fram hjemmelagd tomatsaus utover vinteren også.

Kok makaroni i godt saltet vann etter anvisning på pakken.

Makaroni med hjemmelagd tomatsaus

Fordel noen basilikumblader og godt med revet parmesan på toppen.

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *