Hjemmelaget kyllingburger i pitabrød
Å lage sine egne burgere, det være seg både burgere av fisk, viltkjøtt, rødt kjøtt eller kylling, er en ganske så rask ting å gjøre. Og du trenger ikke en kjøttkvern for å få jobben gjort. En matprosessor er derimot kjekk å ha!
Her har jeg laget kyllingburger, og til den bruker jeg kyllingfileter som jeg skjærer i terninger og har i matprosessoren sammen med resten av ingrediensene.
Jeg har tenkt at det er litt nord-afrikansk tilsnitt over burgerne, så derfor bruker jeg pitabrød istedenfor hamburgerbrød.
Oppskrift på kyllingburger i pitabrød
til 4 personer
Kyllingburgerne
½ rød chili – eller litt mindre dersom du ikke vil ha sterke burgere
1 ½ cm fersk ingefær (tilsvarer ca. ¾ ss ferdig revet ingefær)
1 sjalottløk
1 fedd hvitløk
6–7 grener flatbladet persille
500 g kyllingfilet
1 ts flaksalt
godt med nykvernet pepper
2 ss olivinolje
Salaten
2 gulrøtter
1 hjertesalat
1/3 agurk
2 vårløk
1 pose – ca. 30 g – babyleafmix (salatblanding)
½ boks – 150 g – hermetiske linser
Dressing
1 fedd hvitløk
2 grener frisk timian
4 ss olivenolje
1 ss hvitvinseddik
½ ts flaksalt
nykvernet pepper
Tilbehør
4 pitabrød
100 g fetaost
Start med selve burgerne. Vil du ha burgere med litt hete i, bruker du ½ chili og tar med frøene inni. Så kan du redusere mengden og fjerne frøene dersom du vil ha mildere burgere. Ha chilien i en matprosessor sammen med ingefæren – fjern skallet og del den i mindre biter først. Ha også i sjalottløken, hvitløken og persillegreinene og kjør knivene rundt til det har blitt helt opphakket.
Er det skinn på kyllingfiletene, fjerner du det før du deler dem i mindre biter og har i matprosessoren. Kjør knivene rundt til det har blitt som en kjøttdeig. Ikke kjør knivene rundt mer enn nødvendig.
Væt fingrene med litt vann. Del deigen i fire like store deler og rull og klapp dem ut til burgere.
Varm oljen i en stekepanne og stek burgerne på litt over medium varme i ca. 4 minutter på hver side.
Riv gulrøttene til salaten. Del hjertesalaten, agurken og vårløken i småbiter og bland det sammen med resten av ingrediensene til salaten.
Riv hvitløkfeddet til dressingen på den fine siden av rivjernet og finhakk timianbladene. Ha det i en skål sammen med resten av ingrediensene. Pisk det sammen. Du kan også bruke et glass med lokk, og så riste det kraftig sammen.
Hell dressingen over salaten og bland det sammen.
Varm pitabrødene i stekeovnen.
Fordel salat og burgere i pitabrødene og smuldre fetaosten over toppen.
God middag!