Kyllinggryte med kokosmelk og koriander

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Kyllinggryte med kokosmelk og koriander

Dette er absolutt en av mine favorittmåter å lage middag på! Veldig kjapt og lettlaget, og særdeles godt å spise. Passer perfekt på travle hverdager når vi trenger en god middag på kort tid. Og den passer dessuten godt å lage på en lørdag også. Selv om jeg skulle ha bedre tid til å kokkelere. Jeg trenger jo ikke å bruke lang tid bare for å bruke det.

Denne kyllingvarianten kan du veldig lett gjøre om til en fiskerett eller skalldyr-rett. Grunnsmakene er de samme, så bare endrer du om du tilsetter fisk i terninger eller skalldyr, som for eksempel blåskjell og reker.

Her kan du se at jeg lager gryten på live-sending på Facebooksiden min! Husk jeg har live-sending her mandag kl 15!

kyllingsuppe-med-koriander

Oppskrift på kyllinggryte med kokosmelk og koriander
til 4 personer

2 cm fersk ingefær
3 fedd hvitløk
1 rød chili
1 ss olivenolje
3 gulrøtter
500 g kyllingfilet
1 boks, 4 dl, kokosmelk
1 ss asiatisk fiskesaus – kan erstattes med soyasaus
ca. 1 ts flaksalt
nykvernet pepper
skall av 1 lime
150 g sukkererter
½ potte koriander

Jasminris
3 dl ris
4 ½ vann
1 ts salt

Jeg tenkte å starte å snakke om risen. Veldig ofte skriver jeg bare at du skal koke ris etter anvisning på pakken, men så er det jo faktisk sånn at du kan påvirke resultatet av den ferdigkokte risen ganske mye. Så her kommer en fremgangsmåte til hvordan koke ris for å få det beste resultatet!

Ha risen i en stor bolle. Hell over godt med kaldt vann og rør lett i risen med fingrene. Hell av vannet og gjenta prosessen til vannet er blankt. Det betyr at du nok må bytte vann 4-5 ganger – det tar bare 2 minutter å gjøre dette.

Så koker du opp vann med salt, tilsetter risen, legger på et lokk og lar risen komme opp til kokepunktet. La risen småkoke i 10 minutter. Skru ned varmen. Legg et kjøkkenhåndkle over kasserollen og la den stå i 10 minutter til. Da skal risen være ferdig.

Så over til gryten.

Skrell ingefæren og hvitløken og finhakk både dem og chilien. Ha det i en kasserolle sammen med oljen og la det surre på medium varme i noen minutter. Skrell gulrøttene og del dem i små terninger. Skjær kyllingfiletene i tynne skiver som du igjen deler på langs, slik at det blir brede strimler.

Ha dette i kjelen sammen med kokosmelk, asiatisk fiskesaus, salt, pepper og limeskall. Limeskallet river du på den fine siden av rivjernet. Ta bare det grønne.

Kok opp og la det småkoke i 7-8 minutter, til gulrotterningene er passe kokt. Ta en liten smak for å kjenne om det er passe krydret. Del sukkerertene i to og grovhakk korianderen. Dryss det over like før servering.

God middag!

kyllingsuppekyllingsuppe-med-kokosmelkkyllingsuppe-med-gulrot-og-kokosmelk

 

 

9 kommentarer til “Kyllinggryte med kokosmelk og koriander”

 1. Virkelig god suppe! Familien min har blitt ordentlig glad i denne! Kombinasjonen av kokosmelk og koriander er perfekt!

  • Så hyggelig å høre, Silvia! Jeg elsker også kombinasjonen av kokosmelk og massevis med koriander 🙂

 2. Gleder meg alltid til brevene dine ❤️ og kyllinggryten din her forstår jeg godt vil slå an. Kylling, kokosmelk, lime hvitløk hel ingefær koriander osv alltid nydelig 👍
  Elsker å lese om mat, og så fantasere sammen en rett inspirert av mange ting og det jeg finner i kjøleskapet !!!

 3. Dette ble fiasko. Stusset på om jeg skulle steke kyllingstrimlene først, da det alltid pleier å være mye vann i de. Men valgte for en gangs skyld å følge oppskriften, og som fryktet ble hele gryta full av vann fra kyllingen og alt er utvannet.
  Da blir det brødskiver til middag isteden…..

  • Hei Marie! Det var jo dumt å høre. Jeg har laget denne gryten kjempemange ganger, og har også brukt oppskriften på sikkert 30 kurskveĺder og den bruker å bli riktig så bra. Jeg kjøper aldri kyllingfileter hvor det er sprøytet inn saltvannslake, men kanskje det var det du brukte? Burde ikke hatt så veldig mye å si det egentlig heller. Hvis du hadde kokt gryten litt lenger ville det ekstra vannet kokt inn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon