Saftig kylling med salvie i sennepssaus

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 45 minutter

Porsjoner: 6

Saftig kylling med salvie i sennepssaus

Kombinasjonen sprøstekt skinn og saftig kylling er nesten uslåelig! Nam! Det er så godt! Og det bruker som regel å bli godt mottatt hos de jeg serverer det til også, så det tyder på at det er flere enn meg som liker den komboen.

Jeg synes det er genialt å kjøpe en hel kylling når jeg skal lage middager som dette. For det første koster det mye mindre enn å kjøpe stykningsdelene hver for seg. Og for det andre får jeg da også med skinn på alle delene. Det er ikke bestandig like enkelt å finne for eksempel kyllingbrystfileter med skinnet på i alle dagligvarebutikker.

Med en hel kylling i hus, har jeg også et skrog jeg kan koke en god kraft eller suppe på senere. Og med bitte litt øvelse, deler du opp en hel kylling på et minutt.

LES MER: Denne kremede kyllingmiddagen med tomat og spinat bruker å være superpopulær å servere.

Sennepssausen

Etter å ha delt opp kyllingen i mindre biter, bruner jeg dem på skinnsiden i noen minutter før jeg har i resten av ingrediensene, koker det opp og så setter hele stekepannen i stekeovnen. Og da får kyllingbitene ligge i sennepssausen og trekke til seg alle de gode smakene mens det hele stekes ferdig.

Dette er ikke en sterk sennepssaus. Den har en ganske så mild og rund smak. Vil du ha den skarpere i smaken, dobler du mengdene med både Dijonsennep og grov sennep.

PS! Jeg bruker Fru Timians Gullkrydder og Umamibuljong i denne middagen. Du kan fint lage middagen uten også, men om du vil sjekke dem ut, finner du NETTBUTIKKEN HER!

Ingredienser

Saftig kylling med salvie i sennepssaus

1 hel kylling ca. 1,6 kg
50 g hvetemel
2 ts salt
1 ts nykvernet pepper
0.5 ts fru timians gullkrydder
2 skvis olivenolje
2 løk
4 fedd hvitløk
2 gulrot/gulrøtter
2.5 dl hvitvin eller eplejuice
2.5 dl fru timian umamibuljong Ferdig utblandet
1.5 ts dijonsennep
1.5 ts grov sennep
0.5 dl matfløte
10 blad salvie

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft.

Del opp kyllingen i 8 eller 10 biter, avhengig av om vingene er med eller ikke.

Skjær først av vingene, så kyllinglårene. De kan du igjen dele i to, sånn at overlår og klubbe blir to deler. Så skjærer du løs kyllingbrystene og deler dem igjen i to.

Bland sammen melet og halvparten av saltet og pepperen i en skål. Vend kyllingbitene i melblandingen. Dryss over Fru Timians kyllingkrydder.

Varm oljen i en stor stekepanne og legg i kyllingbitene, med skinnsiden ned. Stek i to omganger dersom du ikke har stor nok panne. Stek kyllingbitene på forholdsvis høy varme i 4-5 minutter, til de blir gyllenbrune.

Finhakk løken og hvitløken og skær gulrøttene i skiver. Vend kyllingbitene slik at skinnsiden kommer opp før du har i løken og hvitløken og lar det steke med i noen minutter. Skru samtidig ned varmen litt. Ha i gulrotskivene.

Hell i hvitvinen og la det koke inn. Rør sammen ferdig utblandet buljong, begge sennepstypene, matfløten pluss resten av saltet og pepperen – og hell det i stekepannen. La det koke. Rør inn salviebladene og sett hele pannen i stekeovnen og steker i 25-30 minutter.

Dersom du skal bruke en ildfast form istedenfor, legger du råvarene i formen etterhvert som du steker det ferdig. Dersom du da ikke koker opp sausen før den går i formen, må du beregne 5-10 minutter lengre steketid.

4 kommentarer til “Saftig kylling med salvie i sennepssaus”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon