Kyllinggryte med spinat og kokosmelk

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 35 minutter

Porsjoner: 4

Kyllinggryte med spinat og kokosmelk

Dette er en skikkelig god kyllinggryte med spinat og kokosmelk! Den er lettvint å lage og du kan enkelt halvere eller doble oppskriften.

Noe av det jeg liker aller best med chilipestoen min – i tillegg til at den smaker godt – er at den er superfin å bruke som smaksforsterker i veldig mye foskjellig mat. Den er jo i utgangspunktet laget for at du kan lage en ren chilipesto av den, men den er også helt super å bruke når du for eksempel skal lage en fløtesaus – som jeg gjør når jeg lager ARVEKYLLINGEN MED FRU TIMIANS CHILIPESTO – og den er også helt knall hvis du vil lage en kjapp gryte med kokosmelk. Som er hva jeg lager her.

Jeg er veldig glad i å bruke utbeinede lårfileter av kylling når jeg lager gryter som dette. Lårkjøttet har mer smak enn bryststykkene, og de blir bare enda saftigere når de blir tilberedt på denne måten.

Klikk deg inn her for å kjøpe Fru Timians chilipesto

Denne gryten er kjapp nok å lage til at den passer som en hverdagsmiddag midt i uka og den passer også til helgemiddagen. Jeg håper du også blir fristet til å teste den ut!

LES MER! Biff med fløtegratinerte poteter og Fru Timians chilipesto

Ingredienser

Kyllinggryten
2 ss olivenolje
600 g utbeinede kyllinglårfileter
salt
150 g sjampinjong
4 fedd hvitløk
2.5 cm ingefær
1 rødløk
2 gulrot/gulrøtter
1 squash
1 rød paprika
3 ss fru timians chilipesto
5 dl kokosmelk
200 g spinat
2 ts limejuice
nykvernet pepper
koriander
fullkornsris

Slik lager du kyllinggryte med spinat og kokosmelk

Varm oljen i en stor stekepanne med høye kanter og legg i lårfiletstykkene, med den glatte siden ned. Brun dem på høy varme. Dryss over litt salt.

Del sjampinjongene i mindre biter og ha i pannen sammen med kyllingen. Stek videre til både kylling og sopp har blitt gyllenbrune. Mens det steker, kan du finhakke hvitløkfeddene og ingefæren, grovhakke rødløken og skjære gulrøttene og squashen i terninger. Paprikaen deler du i staver.

Skru ned varmen i pannen og ha i alt det du akkurat har delt opp. La det surre i noen minutter.

Ha i Fru Timian chilipesto og kokosmelken og bland det hele sammen. La det småkoke i 12-13 minutter, til kyllingen er gjennomkokt.

Dersom spinaten ikke er vasket når du kjøper den, må du vaske den godt før du har den i gryten. Bland den inn i sausen. Da vil den ramle sammen i løpet av 30-40 sekunder.

Smak til med limesaft og pepper før du tar en neve med koriander og hakker opp og drysser over gryten.

Jeg liker veldig godt å servere fullkornsris til denne gryten.

God middag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon