Det er høy kosefaktor over denne middagen! Iallfall hvis du spør meg. Det er jo en grunn for at biff og fløtegratinerte poteter har eksistert på menykartene i så mange år!

Til fløtegratinerte poteter, som jo er et mektig tilbehør, er jeg glad i å bruke litt chili for å bryte av smaken litt. Til det kan du bruke fersk chili eller du kan bruke min eminente chilipesto! Her bruker jeg den både rett i sammen med de føltegratinerte potetene og som en pesto ved siden av.

Her bruker jeg skiver av entrecôte. Du kan også bruke ytre- eller indrefilet av storfe om du heller vil det.

Håper det faller i smak!

KLIKK DEG INN HER FOR Å KOMME TIL ALLE OPPSKRIFTENE MED FRU TIMIANS KRYDDERBLANDINGER, PESTOER OG BULJONGER!

Biff med fløtegratinerte poteter og Fru Timian chilipesto

til 4 personer

Biffen
4 x entrecôteskiver á 180 g
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
4 ss olivenolje
50 g smør

De fløtegratinerte potetene
2 fedd hvitløk
3 dl kremfløte
2–3 dl H-melk
2-3 ts Fru Timian chilipesto
1 ts salt
nykvernet pepper
600 g kokefast potet
75 g revet ost

Chilipestoen
2 ss Fru Timian chilipesto
3 ss kokende vann
2–3 ss god olivenolje

Sett stekeovnen på 200 grader varmluft.

Start med de fløtegratinerte potetene. De tar lengst tid.

Finhakk hvitløkfeddene og ha dem i en kjele sammen med melk, fløte, salt og pepper og kok opp. Hvis det er grovt skall på potetene, kan su skrelle dem før du skjærer dem i tynne skiver. Hvis ikke, kan du bare vaske dem før du deler dem opp. Fordel skivene i en ildfast form og hell over væsken.

Sett formen midt i stekeovnen og stek i 20 minutter. Riv osten, ta ut formen og dryss osten over før du steker videre i 20–30 minutter til poteten er møre.

Krydre entrecôteskivene med salt og pepper. Varm oljen i en stekepanne på høy temperatur.

Legg i biffstykkene og la dem ligge helt i ro i 1 minutt. Vil du ha en biff som er rå inni, snur du den og lar den steke like lenge på den andre siden. Vil du ha en biff som er litt mer rød enn rosa, lar du kjøttet ligge ca. 1 minutt til.

Snu biffene og stek like lenge på den andre siden. Vil du ha en rosa til godt stekt biff, må den steke rundt 3 minutter på hver side.

Når biffene er stekt på begge sider, har du i smøret og lar det smelte med. Øs det over kjøttstykkene.

Husk at steketidene vil variere ut fra hvilken temperatur kjøttet hadde da du la det i stekepannen, hvor mye kjøtt du steker samtidig, hvor tykke biffskivene dine er og hvordan stekepannen leder varme.

Ha Fru Timian chilipesto i en skål og rør inn det kokende vannet. La det stå i 2 minutter før du rører inn olivenoljen. Fordel pestoen over biffskivene ved servering.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *