Entrecote med blåskimmelost og potetkaker

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Entrecote med blåskimmelost og potetkaker

Jeg er så gammeldags, eventuelt ultramoderne, at jeg er veldig glad i potet. Den stakkars poteten, som de siste årene har fått skyld for det meste som er feil med kostholdet til den norske befolkningen. Jeg mener vel problemet ligger andre steder og fortsetter å spise min potet med glede og forlystelse! Jeg bruker gjerne ulike tilberedelsesmetoder for å få en variasjon fra den vanlige kokte. Hjemmelagd pommes frites er bestandig en stor høydare. Det samme er stekte potetrester i en pytt-i-panne. Og når jeg nå først er inne på potethyllestsporet, må jeg ta med potetsuppe. Det er kjempegod og billig mat!

Det er verken pommes frites, pytt-i-panne eller potetsuppe som står på menyen i dag, men potetkake. Har du smakt det noen gang? Det er en morsom vri på potetstappa. Du kan lage stekte potetkaker av revet potet, röstipoteter, men her lager jeg en potetstappe først som jeg så steker i en blanding av smør og olje til den får en gyllenbrun skorpe.

Ble du fristet?

Her kommer oppskriften på både potetkakene og entrecôte med blåmuggost. Nyt!

Entrecote med blåskimmelost og potetkaker

Dette trenger du for å lage entrecôte med blåskimmelost, blomkål og potetkaker til 4 personer

Entrecôte
4 entrecôte á 150 g
salt
nykvernet pepper
1 ss smør og olje
4 skiver blåskimmelost etter eget ønske (du kan også bruke hvitskimmelost)
noen timiangreiner

Stekt blomkål og squash
1 blomkålhode
1 squash
1 ss olivenolje
salt
nykvernet pepper

Potetkaker
1 kg poteter
3 ss olivenolje
saft og skall av 1 sitron
salt
pepper
1/2–1 dl melk
1 rødløk
smør og olje til steking

Start med potetkakene. Skrell potetene, del dem i to eller fire og kok dem møre i usaltet vann. Tøm av vannet og la dem dampe seg tørre. Mos potetene. Ha i olivenolje, sitron, salt og pepper, og spe ut med melken. Rør alt godt sammen. Finhakk rødløken og ha i. La det avkjøles litt før du fortsetter.

Smelt smør i en stekepanne. Fukt håndflaten med litt vann og lag baller av potetmosen. Legg dem i stekepanna og klem dem flate. Stekes i 4–5 minutter på hver side.

Ha på salt og pepper på entrecôten. Varm en blanding av smør og olje i stekepanna og stek skjøttet på sterk varme i 2-3 minutter på hver side. Når kjøttet er stekt på den første siden, og du snur det, legger du samtidig på skiven med ost. Legg et lokk over panna. La kjøttet hvile i noen minutter før servering.

Del blomkålen i små buketter og squashen i terninger. Ha det i en panne sammen med olje og la det surre på litt over medium varme i 5-6 minutter. Dryss over salt og pepper.

5 kommentarer til “Entrecote med blåskimmelost og potetkaker”

  1. Dette ble jeg fristet av! Potetkaker på denne måten tror jeg aldri jeg har laget. Da må det prøves, men med entrecôte til så blir det ikke før på søndag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon