The american dream!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

The american dream!

Er du som meg, kjenner du lysten på denne burgeren ganske heftig nå når du ser disse bildene! Lukker jeg øynene, kjenner jeg smaken og merker at spyttproduksjonen i munnvikene allerede har økt. Her gjør vi klart for sommerens stoer amerikanske hamburgerdrøm! Jeg simpelthen elsker hjemmelagde hamburgere! Det er så utrolig godt! Du får en helt annen saftighet over de hjemmelagde burgerne enn de du kjøper ferdig i butikken. Jeg sier bare: Nyt!

Jeg liker best å blande hamburgerdeigen for hånd. Da har jeg full kontroll på både blandingen og konsistensen av deigen. Du kan selvfølgelig bruke en sleiv hvis du heller vil. Her blander jeg dessuten kjøttdeig og karbonadedeig for å få den beste konsistensen og smaken. Da synes jeg fettinnholdet blir perfekt. Er det for lite fett i hamburgerne,blir de fort tørre pluss at de lett kan smuldre opp under stekingen. Og det vil vi jo ikke!

Man kan ikke lage skikkelige amerikanske hamburgere uten å gjøre dem ekstra store, så det er forholdsvis rause mål i oppskriften!

The american dream!

Dette trenger du for å lage 4 store amerikanske hamburger med Thousan Island-dressing
400 g kjøttdeig
400 g karbonadedeig
1 ½ ts salt
1 egg
½ ts nykvernet pepper
5 grener oregano
1 ss olivenolje, til steking

Tilbehør
4 skiver cheddarost*
1 bifftomat
4 hamburgerbrød
noen salatblader

* Cheddarosten er av den typen som ligger pakken én og én skive i plast – hamburgerost

Bland kjøttdeigen og karbonadedeigen godt sammen med saltet før du tilsetter egget og pepperen og knar det sammen. Fjern oreganostilkene og finhakk bladene og bland dem inn også. Smak på deigen og kjenn om den er passe krydret. Liker du ikke å smake på rå kjøttdeig, stikker du bare fingeren nedi deigen og så smaker du på fingeren etterpå. Da får du feelingen av smaken. Vask fingrene før du fortsetter.

Del deigen i 4 like store deler. Væt håndflatene i vann før du ruller og klapper hver del ut til hamburgere. Legg dem over på et fat. Pensle dem med olivenolje og legg dem over på en varm grillrist. Stekes i ca. 4 minutter på hver side. Legg en cheddarskive over hver burger de siste 2 stekeminuttene.

Skjær tomaten i skiver og varm opp hamburgerbrødene på grillen. Sett sammen hamburgeren og server.

 

Thousand Island-dressing
Denne enkle Thousand Island-dressingen er mye bedre enn den du kjøper ferdig på flaske i butikken.

3–4 cm sylteagurk
1 dl skummet kulturmelk
½ dl gresk yoghurt
3 ss majones
2 ss ketsjup
½ ts salt
nykvernet pepper 

Finhakk sylteagurken og bland den sammen med resten av ingrediensene til dressingen. Smak til med salt og pepper. Dressingen holder seg godt i en lufttett beholder i kjøleskapet i 1 uke.

The american dream!

Gjør klart for sommerens store grillslager!

 

9 kommentarer til “The american dream!”

 1. Takk for masse deilige oppskrifter! I dag har jeg spist cesarsalat-imitasjonen din. Smakte veldig godt på en forsommerdag! 🙂

 2. Hei og takk for masse god inspirasjon!
  Går det an å steke hamburgere lett på hver side i pannen for deretter å ferdigsteke de i ovn? Hvordan går jeg isåfall frem? Skal ha hamburgerfest og skulle gjerne hatt selve burgerne klare litt på forhånd, samt holdt dem varme 😉
  Supert om du vet råd!

 3. Hei Sandra.
  Det går veldig bra. Brun dem på begge sider i stekepanna før du legger dem utover på ett eller flere stekebrett. Etterstekes i stekeovnen på 180 grader i 7-8 minutter.
  Du kan steke dem ferdig tidlig på dagen for så å legge dem evt. i kjøleskapet til kvelden også. Da må du ta dem ut fra kjøleskapet litt i forveien slik at de blir romtempererte og beregne noen flere minutter i stekeovnen.
  God fest!

 4. Hei! Nå ble jeg glad 🙂
  Da tror jeg det blir kjøleskapmetoden.
  Altså brune-romtemperere-kjøleskap-romtemperere-ovn ca 10min.
  Hvis jeg har forstått det riktig? Takk for svaret!

 5. Blander du cheddar-ost sammen med kjøttdeigen og karbonadedeigen også, i tillegg til å ha osten på burgeren når den steker? Må bare være på den sikre siden 😉

 6. Du det var jo litt knotete skrevet av meg, Trine. Jeg tror jammen jeg fjerner de cheddarskivene som står i selve burgeroppskriften. Selv om du gjerne kan smuldre dem opp og ta dem med der også. Blir supergodt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon