Jeg elsker en god hamburger. Saftig, smakfull og akkurat så klinete at det renner nedover håndflaten mens du med den største fornøyelse gomler den i deg! Og lager du burgerne dine selv, kan du varierer smakene nesten i det uendelige. Du kan bruke vanlig kjøttdeig eller karbonadedeig. Svinedeig passer også godt. En blanding av kvernet storfekjøtt og svinekjøtt gir også smakfulle og gode burgere.

Til denne burgeren bruker jeg en blanding av kjøttdeig og karbonadedeig. Fettprosenten da gjør at de ferdige burgerne blir skikkelig saftige.

Coleslaw er et fantastisk tilbehør til denne burgeren. Coleslaw er en kremet kålsalat.

Amerikansk hamburger med coleslaw

Dette trenger du for å lage amerikanske hamburgerne
 til 4 personer
30 g tørkede brødsmuler eller en loffskive skjært i småbiter
3 ss melk
300 g kjøttdeig
300 g karbonadedeig
1 egg
1 fedd hvitløk
3 greiner oregano
3 greiner timian
1 grein estragon
½ ts salt
godt med nykvernet pepper
3–4 ss nøytral olje
4 hamburgerbrød
2 tomater
noen salatblader

Den kjappeste hamburgerdressingen
3 ss gresk yoghurt
2 ts majones
1 ½–2 ss ketsjup
salt
pepper

Coleslaw
½ sommerkål
1 gulrot
1 liten rødløk
½ rød chili
75 g gresk yoghurt
25 g majones
1 ts Dijonsennep
saft av ½ lime
salt
nykvernet pepper

Amerikansk hamburger med coleslaw

Start med coleslawen, så får den stå en stund mens du ordner resten. Skjær kålen i tynne strimler, løken i tynne ringer og riv gulroten. Chilien finhakker du. Vil du ha litt hete i smaken, tar du med frøene, hvis ikke, fjerner du dem før du hakker den opp. Ha alt dette i en bolle og bland inn resten av ingrediensene. Smak til med limesaft, salt og pepper.

Ha brødsmulene til burgerne i en bolle sammen med melka og la det stå i noen minutter for du blander det sammen med kjøttdeigen, karbonadedeigen og egget. Hvitløkfeddet river du på den fine siden av rivjernet og krydderurtene finhakker du. Bland alle ingrediensene til hamburgerne godt sammen.

Hell litt nøytral olje – type solsikkeolje – i en bolle og væt håndflatene med den før du deler kjøttdeigen i 4 like store deler og former dem til hamburgere. Trykk dem ganske så flate. De trekker seg ganske mye sammen og vokser i tykkelse under stekingen.

Legg burgerne på en varm grill, grillpanne eller stekepanne og stek dem i 4–5 minutter på hver side på ganske sterk varme.

Rør sammen alle ingrediensene til dressingen og smak til med salt og pepper.

Varm hamburgerbrødene på grillen eller i stekeovnen en liten stund. Del opp tomatene og bygg opp burgeren.

Amerikansk hamburger med coleslaw

Amerikansk hamburger med coleslaw

God middag!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *