Thaisalat med entrecôte

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Thaisalat med entrecôte

Jeg er særdeles svak for thailandske smaker. Smaken av fersk chili, ingefær og koriander. Smaker som gir både hete og rundhet. Skikkelig godt!

I denne salaten bruker jeg fiskesaus, eller fish sauce, som det bruker å stå på flaskene. Dette må ikke forveksles med en norsk, hvit fiskesaus. Fish sauce er laget av fermentert fisk og skalldyr og smaker en blanding av salt, søtt, surt og sterkt. Den har også en ganske sterk lukt. Smaken du får fra fiskesaus gir en av de karakteristiske, asiatiske smakene. De bruker å ha fiskesaus i helt vanlige dagligvarebutikker. Hvis du ikke får tak i, erstatter du med soyasaus.

sommersalat med thaysmaker

Oppskrift på thaisalat med entrecôte
til 4 personer

400 g entrecôte
2 ss sesamfrø
250 g eggnudler
2 små gulrøtter
150 g sukkererter
3 vårløk
1 liten rødløk
½–1 rød chili
½ ts flaksalt
nykvernet pepper
2 ss olivenolje
50 g spinat
¼ potte koriander

Dressing
saft av 1 ½ lime
1 cm fersk ingefær
½ rød chili
2 ss solsikkeolje
1 ½ ss fiskesaus, evt. soyasaus
¼ ts sukker

Ta kjøttet ut av kjøleskapet slik at det rekker å bli romtemperert før du steker eller griller det.

Start med dressingen. Skvis limesaften i en bolle. Skrell ingefæren og riv ca. 1 cm av roten på den fine siden av rivjernet. Finhakk chilien. Du bestemmer selv om du vil ha med frøene eller ikke, alt etter hvor sterk du ønsker å ha den endelige salaten. Ha dette i bollen sammen med limesaften og resten av ingrediensene til dressingen. Rør det sammen

Ha sesamfrøene i en tørr panne og rist dem på medium varme til de begynner å bli brunflekkete. Legg dem til side.

Kok opp vann i en kjele og ha i eggnudlene. La det koke etter anvisning på pakken. Hell dem over i et dørslag og slå over nok kaldt vann til at kokeprosessen stoppes. Når nudlene er kalde, har du dem over i en serveringsbolle og heller over dressingen. Rør det sammen.

Skrell gulrøttene og skjær både dem og sukkerertene i staver. Vårløken skjærer du i ringer og rødløken i løvtynne båter. Chilien skjærer du også i ringer. Du kan eventuelt fjerne frøene før du skjærer den opp. Bland alt dette, samt spinat og korianderblader sammen med nudlene og ha det over på et serveringsfat.

Dryss kjøttet med salt og pepper og pensle det med olje før du legger det i en grillpanne eller på en skikkelig varm grill. Stek eller grill kjøttet i 3–4 minutter på hver side. La kjøttet hvile i 3 minutter før du skjærer det i skiver.

Fordel kjøttet på toppen av salaten og dryss sesamfrøene over til slutt.

thaisalat 2

thaisalat kvadrat

thaisalat 3

thaisalat med kjøtt, gulrot og eggnudler

sommersalat med thaysmaker

Kos deg!

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon