Biffsalat med quinoa og grønnsaker
Dette er rett og slett en herlig middag! På sommeren tilbereder jeg det aller meste på grillen, mens jeg resten av året bruker grillpannen! Du kan jo selvfølgelig også bruke en helt vanlig stekepanne når du tilbereder både kjøttet og grønnsakene. Jeg er bare litt ekstra svak for de svarte stripene etter grillristen eller -pannen.
Jeg bruker quinoa i denne salaten. Quinoa er små frø som vokser i Sør-Amerika, og som har blitt spist i mange tusen år. Fler og fler vanlige dagligvarer får nå inn quinoa i sitt vanlige sortiment, så spør etter det dersom du ikke finner det i hyllene. Du kan også bruke ris (gjerne brun) eller byggris istedenfor.
Oppskrift på quinoasalat med biffskiver og grønnsaker
til 4 personer
2 dl quinoa
3 dl vann
½ ts salt
2 biffer á 200 g
flaksalt
nykvernet pepper
3-4 ss olivenolje
2 små løk – her bruker jeg sølvløk, men du kan bruke vanlig løk eller sjalottløk
6 cherrytomater
½ bunt asparges
1 rød paprika
1 squash
150 g blandet grønnsalat
100 fetaost
Dressing
1 fedd hvitløk
3 ss olivenolje
3 ss sitronsaft
litt flaksalt
nykvernet pepper
Kok opp vannet til quinonaen og ha i quionaen og saltet og kok under lokk i 20 minutter. Sjekk underveis i kokingen for å forsikre deg at det ikke koker tørt.
Når de er ferdige, bruker jeg å helle dem utover et stort fat eller en langpanne jeg har kledd med plastfolie. Da avkjøles frøene raskt.
Her bruker jeg quinoa som er hvit, rød og brun, men du kan også bruke de som vare er hvite.
Strø flaksalt og nykvernet pepper over biffene og pensle på olje. Del løkene og cherrytomatene i to og asparges i to eller tre også. Paprikaen deler du i mindre biter og squashen i litt tykke skiver. Fordel olivenolje, salt og pepper over alle disse grønnsakene.
Legg biffskivene på en varm grill, eller varm stekepanne, og stek dem i 3-4 minutter på hver side, avhengig av hvor tykke skrivene er. Legg på grønnsakene også og grill dem i 1-2 minutter på hver side.
Mens dette stekes eller grilles, lager du dressingen. Riv hvitløkfeddet på den fine siden på rivjernet eller bruk en hvitløkspresse. Bland det godt sammen med resten av ingrediensene til dressingen. Hell det over quinoafrøene som ligger til avkjøling.
La kjøttet hvile i noen minutter før du skjærer det i 1 cm tykke skiver.
Fordel salaten og grønnsakene utover et serveringsfat. Legg kjøttskivene over. Smuldre fetaosten over salaten og kjøttet til slutt.
Kos deg!
400g kjøtt til 4 personer høres veldig lite ut. Blir voksne og tenåringer mette, eller bør man hive på en dessert?
Hei Sidel! Det er nok ikke veldig store porsjoner her, men samtidig er det tenkt at grønnsakene og quinoaen skal mette godt også sånn at man ikke trenger veldig mye kjøtt. Når det er sagt kunne jo tenåringssønnen her i huset spist opp neste alt dette alene 🙂
Beklager tregt svar. Kommentaren din hadde havnet i spam-filteret.