Blomkålsalat med sprøstekte kikerter

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 35 minutter

Porsjoner: 4

Blomkålsalat med sprøstekte kikerter

Det er noen ganger jeg kjenner meg ekstra fornøyd med smakskombinasjonene, konsistensen og fargen på maten som jeg lager, og etter bokstavelig talt å ha gaflet i meg denne blomkålsalaten, var jeg et veldig tilfreds menneske!

Med fare for å høres litt for selvtilfreds ut – ha ha – kommer dagens kraftige oppfordring til deg; Denne salaten må du teste ut!

Og når du har gjort det, håper jeg at ditt smil er like stort som mitt!

Blomkålsalaten kan spises alene – kanskje med en skive godt brød – eller den kan brukes som tilbehør til middagen. Selv om det ikke vises på bildet, serverte jeg stekte kyllingfileter, krydret med Fru Timians Gullkrydder, og kokt fullkornsris her hjemme.

Gled deg og god middag!

Ingredienser

Blomkålsalaten
1 blomkål
290 g hermetiske kikerter
0.25 ts kajennepepper
3 ss olivenolje
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
2 fedd hvitløk
1 syrlig eple
0.5 agurk
0.5 rødløk
1 hjertesalat
1 avokado
0.5 dl olivenolje
1 ss sitronsaft
flatbladet persille

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 200 grader varmluft og kle et stekebrett med bakepapir.

Del blomkålen i buketter. Hvelv kikertene over i et dørslag, skyll dem godt i kaldt vann og tørk dem med kjøkkenpapir før du fordeler dem og blokmålen utover et stekebrett.

Fordel over 3 ss olivenolje, kajennepepper, flaksalt og pepper og bland det inn. Legg også hvitløksfeddene på stekebrettet – la skallet være på dem.

Stekes i ca. 20 minutter, til blomkålen har blitt brunflekkete og myk inni.

I mellomtiden gjær du klart resten av salaten. Del eplet i terninger. Agurken deler jeg først i to på langs, så i skiver. Rødløken finhakker jeg og hjertesalaten river jeg i mindre biter. Avokadoen deler jeg i to, fjerner stein og skall og så deler i skiver. Og persillen finhakker jeg.

Fjern skallet på hvitløkfeddene, som var med i stekeovnen og mos dem sammen med ½ dl olivenolje. Bruk gjerne en stavmikser. Smak til med flaksalt, pepper og sitronsaft.

Fordel alle ingrediensene utover et stort serveringsfat og avslutt med hvitløk- og olivenoljeblandingen.

Kos deg!

8 svar til “Blomkålsalat med sprøstekte kikerter”

  1. Veldig god blomkålsalat.Har laget mykje av det du har laget .Spennendes og smake rettene dine ..:)

  2. Hei.
    Jeg lurer på om du har stekebrettet nederst i midten eller øverst i ovn
    Jeg skulle ønske at det kuunne stå i oppskriftene dine 😊
    Tenker på blolkålsalat med kikerter.
    Takk for svar.😊

    • Hei Heidi!
      Når man bruker varmluft, kan du sette brettet hvor du vil i stekeovnen, for varmluften spres jevnt utover hele stekeovnen. Så er stekeovner forskjellige, så det kan jo være at en stekeovn steker best innerst til venstre. Da må man snu brettet en gang midi i steketiden.
      Når man bruker over- og undervarme er det viktigere hvor man setter stekebrettet, for da vil plasseringen av stekebrettet bety mer for det ferdige resultatet.
      Håper det var litt oppklarende!
      🙂 Marit

    • Det er kjekt med noe som har litt syre i seg, så du kan bruke en hard pære eller plomme for eksempel. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Utvikling og Hosting av Sircon