Du må gjerne kalle dette for en biffgryte istedenfor biffsuppe, for jeg er jammen meg ikke helt sikker selv på om det er det ene eller andre, så vil du ha den litt mer suppete, kan du tilsette litt mer vann eller kraft.

Til motsetning fra når jeg koker kjøttsupper og -gryter og bruker høyrygg eller annet grytekjøtt, bruker jeg biffkjøtt i denne, noe som gjør at den kokes ferdig på maks 15 minutter. Og så bruker jeg en ferdig fond fra butikken for å få den dype og gode kjøttsmaken i suppa. Jeg har sjelden fryseren full av ferdig kraft, så da jukser jeg litt med buljonger og fonder til hverdags. Det er helt innafor her hos meg.

Dette er en familievinner hos oss, så da håper jeg den blir det hos deg også! God middag!

Biffgryte med grønnsaker og nudler

til 4 personer

6 sjalottløk
2 fedd hvitløk
3 gulrøtter, ca. 250 g
2 pastinakker, ca. 200 g
½ brokkoli
300 g ytrefilet av storfe
125 g risnudler
2 ss olivenolje
1 ½ liter vann + buljong eller tilsvarende mengde fond/kraft
noen runder med pepperkvernen

Jeg liker å dele opp alt før jeg starter å lage denne suppen, for da går logistikken best opp. Jeg skal nemlig frese kjøttet først, men for å slippe oppvask, deler jeg opp grønnsakene først, så kjøttet.

Rens sjalottløkene og del hver av dem i 4 på langs. Hvitløkfeddene skjærer jeg i løvtynne tynne skiver og gulrøttene i litt tykkere skiver. Pastinakkene skjærer jeg i ca. 4 cm lange staver og brokkolien deler jeg i små buketter. Brokkolistilken deler jeg i små terninger. Så skjærer jeg kjøttet i ca. ½ cm tykke skiver.

Risnudlene legger jeg i en bolle med lunkent vann.

Så er det klart for selve kokkeleringen! Lager du retten i en gryte, kan du gjøre alt der. Bruker du en vanlig kasserolle, bruker du en stekepanne for å steke kjøttet.

Varm gryten, eller stekepannen, på høy varme og ha i halvparten av olivenoljen og kjøttet. Brun det kjapt på begge sider. Ta det ut og gjenta med resten. Ta ut resten av kjøttet.

Bruker du en stekepanne, heller du litt av vannet i pannen, lar det koke opp og rører en gang eller to for å få med deg smakene fra pannen. Bruker du gryte, skrur du bare ned varmen og har i løken og hvitløken. La det surre i noen minutter til løken begynner å bli blank. Ha i alle grønnsakene, vannet – inkludert vannet fra stekepannen dersom du kokte ut der. Kok opp og la det småkoke i 12-15 minutter, til grønnsakene er møre.

Ha i risnudlene og kjøttskivene og ta noen runder med pepperkvernen. Prøvesmak for å kjenne om du må tilsette litt mer fond eventuelt litt salt.

Da er det klart for middag!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

  1. Hei! Jeg elsker supper og Endelig fant jeg en side med oppskrifter på ordentlige supper og ikke kun suppekrem! Jeg er polsk og hos oss er nemlig suppe en hovedrett og ikke kun forrett.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *