Tomahawk med coleslaw

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 45 minutter

Porsjoner: 4

Tomahawk med coleslaw

Hvis du har planer om en skikkelig saftig biffmiddag, må du se om du kan finne tomahawk i butikken. Tomahawk er entrecôten hvor beinet fremdeles sitter på, fra et storfe. Entrecôten bruker å være supermør og saftig fordi det er godt med innmarmorert fett i kjøttstykket, så også på tomahawken.

Når du kjøper et så dyrt stykke kjøtt som dette er, er det vitkig å behandle det deretter, så jeg bruker iallfall bestandig et steketermometer sånn at jeg har oversikt over kjernetemperaturen på kjøttet og kan få det akkurat så godt stekt som jeg ønsker. Det du ser her på bildet er stekt til en kjernetemperatur på 55 grader, før det får hvile i 10 minutter.

Tomahawker kan variere litt i størrelse, men her har jeg tatt utgangspunkt i en på ca. 1 kg, som er passe til 4 personer.

Til kjøttet serverer jeg coleslaw. Hasselbackpoteter er også kjempegodt til!

Ingredienser

Tomahawken
1 tomahawk, ca 1 kg
1 ts flaksalt
1 ts nykvernet pepper
2 ss olivenolje
25 g smør
6 sjalottløk

Coleslawen
1 ss gresk yoghurt
0.5 ss majones
15 dråpe(r) tabasco
1 ts sitronsaft
0.25 hodekål
1 gulrot/gulrøtter
5 blad basilikum
0.5 ts salt
0.5 ts nykvernet pepper

Slik gjør du

Ta kjøttet ut av stekeovnen minst 30 minutter før tilberedning. Sett stekeovnen på 150 grader.

Fordel salt og pepper rundt kjøttet og gni det lett inn. Varm oljen i en stekepanne og brun tomahawken på høy varme i 2–3 minutter på hver side, til den blir gyllenbrun. Skru ned varmen noe og smelt i smøret. Øs oljen og smøret over kjøttet.

Skrell sjalottløkene.

Stikk et steketermometer midt i kjøttet. Pass på at termometeret ikke går inn til beinet.

Kan stekepannen i stekeovnen, legger du løkene i pannen før du setter du den inn i stekeovnen. Dersom stekepannen ikke tåler stekeovnen, har du kjøttet, fettet og løken over i en ildfast form og setter den i stekeovnen.

Stek til kjøttet får en kjernetemperatur på 55 grader. Ta det ut, legg det over på et fat og la det hvile i 10 minutter før du skjærer det i skiver. Da vil kjøttet være rosa. Vil du ha kjøttet mer blodig, tar du det ut ved 50 grader, og ønsker du det gjennomstekt, tar du det ut ved 60 grader.

Til coleslawen rører du sammen yoghurt, majones, Tabasco og sitronsaft. Skjær kålen i tynne strimler og riv gulroten på den grove siden av rivjernet. Basilikumbladene hakker du opp. Rør det inn sammen med resten og smak til med salt og pepper.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon